Update: O porțiune din Transfăgărășan a fost parcursă în 9 minute și 13 secunde

Update: Fabio Barone a terminat de parcurs cei 12.300 de metri de pe Transfăgărașan. Timpul realizat de acesta a fost de 9 minute și 13, 442 secunde. Fiind prima încercare de acest gen, timpul va deveni referință pentru toti cei care vor încerca să îl doboare.

transfagarasan speed record

 

Via | FRAS

————

27.07.2015

Dacă tot nu avem circuite cu care să ne mândrim, occidentalii au găsit o nouă soluție pentru a readuce în prim-plan farmecul României. Fabio Barone, preşedintele ‘Club Ferrari Passione Rossa’ a obținut aprobarea pentru închiderea Transfăgărășanului pe 3 august, în încercarea de a stabili un record de viteză pe unul dintre cele mai frumoase drumuri ale Europei.

Barone se va afla la volanul unui Ferrari 458 Italia, iar caroseria supercarului a fost deja personalizată cu caninii lui Dracula, dar și cu o serie de lilieci.

Transfagarasan Speed World Record (7)

Evenimentul se va numi Transfagarasan Speed World Record’ și, după cum era de așteptat, doar o porțiune din drum va fi închisă circulației publice.

“După primele teste efectuate în România, confirm că Transfăgărășanul este, într-adevăr, drumul cel mai frumos din lume. Are 90 de kilometri, dar pentru stabilirea recordului de viteză am ales partea cu cea mai frumoasă panomară. Traficul va fi închis mulțumită colaborării cu instituțiile. Voi parcurge aceasta parte din drum în cât mai puţin timp posibil, fiind cronometrat oficial de Tag Heuer. Va fi o experienţă unică: în timp ce cutreieram traseul, la ieşirea dintr-un tunel, dintr-o dată m-am trezit gonind printre nori. M-am simţit în autodromul lui Dumnezeu”, a declarat Fabio Barone pentru publicația italiană Tuttosport.

Adaugă un comentariu