Trei service-uri auto cer falimentul celei mai mari firme de asigurări din România

Trei service-uri auto, parte a grupului AutoCar, au anunțat luni că au înaintat instanțelor de judecată și ASF cererea deschiderii procedurii de faliment împotriva City Insurance, pentru datorii de circa 1,1 milioane de lei, restante mai vechi de 120 de zile. 

Oficialii ASF susțin că City Insurance ar fi stabilă din punct de vedere al solvabilității, dar că a sancționat asigurătorul cu avertisment scris și i-a cerut să ia măsuri pentru remedierea problemelor.

“City Insurance, cea mai mare firmă de asigurări din România, are datorii restante de peste un milion de lei (circa 1, 1 milioane lei, conform documenetelor oficiale) către grupul AutoCar. În consecință, Autocar, Autocar and Trucks și Standocolor au solicitat atât Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) cât și instanțelor de judecată falimentul City Insurance. Societatea de asigurari se afla in incapacitatea de plata a acestor datorii, care sunt mai vechi de 120 de zile, iar suma de plată pe care City Insurance o are, actualizată cu dobânzile și penalizările legale depaseste 3 milioane de lei.”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni de grupul AutoCar.

Grupul de service-uri auto, condus de Florin Pandele, susține că peste 70% dintre dosarele de daună câștigate de către petenți prin intermediul SalFin sunt contestate de către City Insurance astfel încât păgubiții RCA să ajungă în instanțele de judecată și în acest mod, să rostogolească datoriile către păgubiți cu înca 2 – 3 ani.

City Insurance, societate controlată de Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase, se afla pe primul loc în piața RCA din România, cu o cotă de piață de 37,62% în primul trimestru din acest an.

Sursa: hotnews.ro

taguri
Adaugă un comentariu