Tu știi cum se semnalizează corect în sensul giratoriu?

vezi galeria foto

Sensurile giratorii dau multe bătăi de cap anumitor conducători auto. Mulți dintre aceștia nu știu să se încadreze corespunzător și cu atât mai puțin să semnalizeze.


Când vine vorba despre sensul giratoriu, șoferii ar trebui să intre în acesta cu semnalizare stânga și să iasă cu semnalizare dreapta.

Orice conducător auto are obligaţia de a semnaliza intenţia de a schimba o bandă de mers sau direcţia de deplasare cu cel puţin 50 de metri în localitate şi 100 de metri în afara localităţii înainte de efectuarea manevrei. Imediat ce a intrat în sensul giratoriu, în momentul în care semnalizează stânga conducătorul auto este obligat să se încadreze pe banda nr. 2, cea de lângă centru, iar în momentul în care vrea să se deplaseze spre dreapta, are obligaţia de a se asigura şi semnaliza dreapta pe banda nr. 1, cea de lângă acostament', a declarat subinspectorul Gabriel Apopei pentru adevarul.ro.


Acesta a adăugat: Manevra de semnalizare se menţine pe toată durata deplasării, până la ieşirea din sensul giratoriu. În timpul deplasării în sensuol giratoriu trebuie să aveţi semnalizarea pe partea stângă până la ieşire, când semnalizaţi dreapta'.

Cum se face ieșirea din sens?

Conform codului rutier, în cazul sensurilor giratorii cu cel puţin două benzi de mers şi mai multe ieşiri, şoferii care circulă pe prima sau a doua ieşire sunt sfătuiţi să circule pe prima bandă, iar ceilalţi şoferi trebuie să ocupe celalte benzi şi să se încadreze succesiv pe banda dinspre acostament pe măsură ce se apropie de strada pe care vor să părăsească sensul giratoriu.


CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE