Tuning pe automobile electrice? Nissan Ariya Nismo vine ca un deschizător de drum relevant pentru această nouă temă.

Va veni o vreme când Nissan GTR va fi istorie și electromobilitatea va domina drumurile. Supraviețuirea unui departament axat pe ridicarea performanțelor și senzațiilor de care este capabil un automobil, cum este Nismo, va depinde la un moment dat de găsirea căilor de trecere de la modificarea automobilelor cu propulsie ICE la intervenții asupra BEV-urilor. Nissan Ariya Nismo demonstrează că asta se știe deja la nivelul superior al mărcii nipone.

Personalizarea exteriorului și a interiorului rămâne în vigoare, mizând pe elemente aerodinamice, detalii cromatice și unele materiale de finisare vizibil noi. Notăm aici, printre altele, jantele specifice cu diametrul de 20 de inchi, elemenete de décor în nuanță roșu-radiant, scaunele sport și, inevitabil, câteva sigle Nismo.

Ce are de oferit Nissan Ariya Nismo pe latura tehnică? În primul rând, un nou mod de rulare adăugat la cele deja cunoscute și numit Nismo. Activarea acestuia include și modificarea sunetului funcțional al mașinii, în ideea unei similarități cu sunetul monoposturilor de Formula E.

În oferta Nissan Ariya Nismo sunt cuprinse două versiuni, numite Nismo B6 e-4ORCE și Nismo B9 e-4ORCE. Însăși denumirea ne spune că ambele au tracțiune integrală. De asemenea, în ambele cazuri masa proprie a sărit peste pragul celor două tone. Nismo B6 e-4ORCE, având baterie de 66 kWh, dispune de 368 CP și 560 Nm. În cazul său, masa proprie este de 2080 kg. Cât despre Nismo B9 e-4ORCE, acesta contează pe 436 CP și 600 Nm în condițiile în care suplimentul de masă presupus de integrarea unei baterii de 91 kWh duce până la cifrele de 2210 sau 2220 kg, depinzând de câteva detalii ale configurației.

Inițial, Nissan Ariya Nismo a fost gândit ca un produs orientat numai către piața japoneză. Debutul său comercial va avea loc în primăvară și rămâne de văzut când și cum Nissan Ariya Nismo va fi propus și la nivel internațional.

Adaugă un comentariu

Articole similare