Noua funcție Uber: Cum te asiguri că urci în mașina corectă

Uber implementează o nouă funcție, cu scopul de a spori siguranța utilizatorilor. Pentru a evita posibilitatea ca un client derutat să urce în mașina greșită, aplicația îi va cere să verifice anumite informații înainte de a începe cursa.

Noua funcție se numește „Check My Ride’ și devine activă începând de astăzi, 23 iulie. Prin această actualizare, aplicația Uber le va afișa utilizatorilor o serie de recomandări înainte de sosirea mașinii. Mai precis, acestora li se cere:

  1. să verifice numărul de înmatriculare al vehiculului;
  2. să verifice dacă marca și modelul mașinii corespund cu informațiile din aplicație;
  3. să verifice dacă șoferul este într-adevăr cel din imagine.

 

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

Sfaturile vor apărea pe ecranul telefonului mobil sub formă de alertă, înainte de sosirea mașinii, dar vor fi afișate și pe un banner fix, din momentul confirmării comenzii până la începerea cursei propriu-zise.

În plus, călătorul i-ar putea solicita conducătorului o confirmare verbală a veridicității comenzii. Spre exemplu, l-ar putea întreba „Pentru cine este comanda?‘, având în vedere că șoferul vede pe display numele clientului.

„Check My Ride’ nu este singura măsură de precauție introdusă recent de Uber. Compania americană și-a dotat platforma cu un buton de urgență, prin care utilizatorul poate intra imediat în contact cu autoritățile, dar și cu posibilitatea alcătuirii unei liste de contacte de încredere. Prin această opțiune din urmă, clienții Uber pot transmite celor apropiați detalii despre traseul lor, în timp real.

Necesitatea unor astfel de măsuri de siguranță a devenit evidentă la sfârșitul lunii martie, când o studentă din SUA a fost ucisă de șoferul mașinii în care s-a urcat accidental, convinsă fiind că este cea pe care o solicitase prin Uber. Din păcate, conducătorul respectiv nu avea nicio legătură cu serviciul de ridesharing și s-a dovedit a fi un maniac.

 

Sursa foto: 123RF.com

Adaugă un comentariu