Uber introduce noi măsuri de siguranță, după ce un călător a fost ucis

La sfârșitul lunii martie, o studentă a fost ucisă de șoferul mașinii în care s-a urcat accidental, convinsă fiind că este cea pe care o solicitase prin Uber. Întâmplarea i-a făcut pe reprezentanții serviciului de ridesharing să introducă măsuri noi de siguranță pentru clienții săi, în speranța că asemenea confuzii nu vor mai avea loc vreodată.

Crima a avut loc pe 29 martie, în statul american Carolina de Sud. Samantha Josephson, o studentă în vârstă de 21 de ani, a chemat un Uber după o noapte petrecută în oraș alături de prieteni.

A fost văzută pentru ultima oară urcându-se într-un Chevrolet Impala negru, despre care era convinsă că este mașina trimisă de serviciul de ridesharing. Din păcate, nu era. Șoferul acestui autoturism a ucis-o și i-a abandonat trupul neînsuflețit într-o zonă rurală aflată la peste 100 km distanță.

Inițial, purtătorul de cuvânt al Uber a reacționat printr-un mesaj public în care își exprima regretul profund față de această situație și promitea că firma își va spori eforturile de a crește gradul de conștientizare cu privire la pericolul șoferilor falși.

Măsurile anunțate de Uber

Acum, Uber anunță măsuri concrete. În primul rând, o actualizare a aplicației va introduce o notificare suplimentară, prin care utilizatorilor li se va reaminti să verifice numărul de înmatriculare, descrierea mașinii și chipul șoferului înainte să pornească la drum.

De asemenea, printr-un parteneriat dintre Uber și Universitatea Carolinei de Sud (unde studia tânăra), clienții serviciului de ridesharing care utilizează aplicația în orașul Columbia (Carolina de Sud) vor fi îndrumați către o zonă special amenajată pentru șoferi și pasageri Uber, de unde să își înceapă călătoria.

Cu timpul, Uber intenționează să extindă această inițiativă la nivel național, amenajând stații speciale de „pick-up’ în apropierea tuturor universităților americane. Un detaliu important cu privire la acestea este că vor fi permanent supravegheate de polițiști.

 

Citește și:

Dacă îți vinzi mașina, autoritățile îți vor înapoia o parte din banii plătiți pe rovinietă

Restituirea taxelor auto – Ministrul Finanțelor anunță un nou termen

Pericolele utilizării telefonului la volan explicate de Adrian Grigore

Călătorie virtuală în timp – Cum arăta o plimbare cu mașina prin București în 1993

Autostrada Soarelui arată ca după bombardament! „Dacă era motociclist, își pierdea viața

Depășire extrem de periculoasă, filmată cu camera de bord – „Alooo, poliţia, unde sunteţi?

Căruță scăpată de sub control, în Bacău! Caii galopează pe cont propriu, pe șosea

 

Astfel de măsuri merită implementate în întreaga lume, în toate țările în care Uber își desfășoară activitatea, pentru siguranța tuturor clienților. Reamintim tragedia petrecută în România, în 2012, când o studentă japoneză a urcat într-un taxi din parcarea aeroportului Henri Coandă, iar trupul său neînsuflețit a fost descoperit ulterior pe lângă Balotești. Bărbatul care îi promisese că o va ajuta să găsească un taxi, Nicolae Vlad, s-a urcat cu ea în mașină și – odată ajunși într-o zonă retrasă – a violat-o și a ucis-o.

 

Sursa foto: 123RF.com

    Salipops says:

    E o masura buna. In Romania atat in provincie, dar mai ales in Bucuresti, este o placere sa merg cu Uber! Taximetristii care tot blocheaza strazile si pietele ar trebui sa intrebe clientii ! Lipsa de seriozitate, tarifele mari, lipsa de respect fata de client sunt factori esentiali care ne indreapta spre UBER!

Adaugă un comentariu