Depășire extrem de periculoasă, filmată cu camera de bord – „Alooo, poliţia, unde sunteţi?”

Camera de bord a unei șoferițe din Hunedoara era cât pe ce să imortalizeze o tragedie, săptămâna trecută. Femeia a fost surprinsă de o mașină care circula pe contrasens, depășind pe linie continuă și accelerând înspre ea. Coliziunea frontală a fost evitată în ultima secundă, milimetric.

Greșeala impardonabilă a fost comisă săptămâna trecută pe Drumul Național 7, între Deva și Sântuhalm. Vedem în imaginile surprinse de camera de bord cum un autoturism Ford Focus, cu numărul de înmatriculare HD 88 BAS, depășește pe linia continuă o coloană de mașini de pe sensul său de mers.

Un impact frontal la asemenea viteză ar fi fost, cu siguranță, dezastruos. Din fericire, șoferița care a filmat totul a virat ușor înspre dreapta, reușind astfel să evite (la mustață) un grav accident.

Deva – Sântuhalm! Alooo poliția… unde sunteți? Ce se întâmplă dacă nu ai camera video în mașină? Sper să-l găsiți! Recunoaște cineva mașina?‘, scrie pe Facebook Monica Iosifoni, cea care a surprins pe cameră săvârșirea contravenției.

Imaginile surprinse cu camera de bord au făcut posibilă identificarea proprietarului

Grație faptului că numărul de înmatriculare era lizibil în clipul video, mașina a fost ulterior identificată pe platforma de vânzare-cumpărare Facebook Marketplace. A fost scoasă la vânzare pe 12 aprilie 2019. Această pagină ne dezvăluie numele proprietarului, detaliu de care Poliția ar trebui să fie interesată.

 

Citește și:

Uite de ce a renunțat la o colecție de Lamborghini

Rabla 2019 – Când începe programul și care este prima de casare?

Românii optează tot mai rar pentru mașini second-hand

Designerul lui Bugatti Veyron va proiecta mașini pentru Rolls-Royce

Modelele Dacia comercializate în România primesc ediția limitată Techroad

7 din 10 șoferi regretă că au cumpărat o mașină electrică

Primul cuplu căsătorit care câștigă un rally raid la Cupa Mondială

 

 

Ca întotdeauna, s-au găsit internauți care să o critice pe potențiala victimă, în loc să-și îndrepte furia înspre cel care putea deveni criminal: „Inconștientă a fost și doamna care a filmat depășirea… Cu toate că a văzut că șoferul a intrat într-o depășire „criminală’… a continuat să meargă pe banda de lângă axul drumului, în loc să se ducă pe banda de urgență, sau acostament, ce era acolo… ca mașina din fața ei. Putea să moară doar pentru a demonstra ce? Că ea are dreptate și celălat este inconștient, criminal, sinucigaș?‘, comentează un internaut.

Din cauza a astfel de șoferi, precum cel de la volanul Ford Focus-ului din filmare, România este pe primul loc în Europa la capitolul accidente rutiere fatale. Cu 96 de decese per milion de locuitori, șoselele țării noastre sunt recunoscute oficial ca fiind cele mai periculoase din întreaga Uniune Europeană.

Deva – Santuhalm!Alooo poliția .. .. unde sunteți ? Ce se întâmpla dacă nu ai camera video in mașina?Sper sa-l găsiți !Recunoaște cineva mașina ?

Publicată de Monica Iosifoni pe Joi, 11 aprilie 2019

 

Sursa foto: Facebook/Monica Iosifoni

    Gabriel RAILEANU says:

    Poliţia nu poate sancţiona persoane pe baza filmărilor postate de terţi pe diverse platforme de socializare. Pentru a fi admise ca probe, materialele audio/video trebuie să fie descărcate de pe aparatură omologată. Filmarea ar trebui să fie făcută cu o cameră de pe autoutilitarele Serviciului Poliţiei Rutiere, sau cu o cameră omologată montată în intersecţii.

Adaugă un comentariu