Pericolele utilizării telefonului la volan explicate de Adrian Grigore

România are un deficit serios în materie de educație rutieră, iar statisticile ne arată că șoselele noastre sunt cele mai periculoase din întreaga Uniune Europeană. Cu toate acestea, șoferii nu conștientizează pericolul utilizării telefonului la volan.

Situația nu se oprește la graniță, iar românii au provocat accidente grave și în alte țări. Una dintre cauze este conduita la volan a acestora, lipsită de responsabilitate și parcă bazată exclusiv pe ‘mie nu mi se poate întâmpla’. Alte accidente au avut loc fie din cauza oboselii exagerate, fie din cauza manevrelor iresponsabile.

 Pe lângă proiectul Ora de Educație Rutieră la Liceu, în care Adrian Grigore s-a implicat să încerce să schimbe viziunea viitorilor șoferi ai țării, pilotul în vârstă de 35 de ani a pregătit o serie de clipuri video pentru informarea cititorilor Auto Bild România.

 

Citește și:

Cum arăta o plimbare cu mașina prin București în 1993

Mr. Bean își vinde mașina

VIDEO: Autostrada Soarelui arată ca după bombardament!

Un nou sediu RAR

Românii optează tot mai rar pentru mașini second-hand

Modelele Dacia comercializate în România primesc ediția limitată Techroad

 

Pericolele utilizării telefonului la volan – risc de accident în orice moment!

Indiferent de nivelul vostru de îndemânare și pregătire, aceste sfaturi se aplică la orice automobil fabricat în ultimul secol și vă asigură mai multă siguranță și mai mult control al vehiculului pe drum.

În cazul utilizării telefonului la volan, situația este mult mai simplă – indiferent de cât de talentat ai fi cu volanul, toată îndemânarea este egală cu zero dacă privirea ta este ațintită unui ecran în loc să fii cu ochii la drum.

La fel ca găsirea poziției corecte la volan, legarea centurii de siguranță și manevrarea corectă a volanului, renunțarea la utilizarea telefonului la volan face diferența între accident și o călătorie fără incidente. Mai mult decât atât, la fel ca sfaturile anterioare, nu te costă nimic să le aplici și vei deveni pe loc un șofer mai sigur.

Mai mult decât atât, ele pot să facă diferența între o evitare la limită și un accident, după cum subliniază și Adrian Grigore într-unul dintre clipurile din seria pe care a pregătit-o împreună cu Auto Bild România pentru cititorii noștri.

Următorul material din această serie va fi publicat săptămâna viitoare, dar până atunci te invităm să urmărești clipul de mai jos și să te asiguri că nu îți distragi atenția de la drum prin folosirea telefonului la volan. Fii responsabil, este gratis!

Adaugă un comentariu