Pilotul Adrian Grigore îți explică poziția corectă la volan

România stă foarte prost la capitolul educație rutieră, iar asta se vede în statisticile anuale privind accidentele grave de pe drumurile noastre.

Situația nu se oprește la graniță, jurnalele de știri având periodic materiale cu șoferi români care produc tragedii în alte state. Fie din cauza oboselii exagerate, fie din cauza manevrelor iresponsabile.

Pe lângă proiectul Ora de Educație Rutieră la Liceu, în care Adrian Grigore s-a implicat să încerce să schimbe viziunea viitorilor șoferi ai țării, pilotul în vârstă de 35 de ani a pregătit o serie de clipuri video pentru informarea cititorilor Auto Bild România.

Demarăm seria cu un clip în care Adi Grigore vă explică poziția corectă la volan și care este rolul acesteia în conducerea de zi cu zi, în pilotaj și inclusiv în cazul unui accident.

 

Citește și:

VIDEO – Polițist român, filmat în timp ce conduce cu piciorul

Mărturisirile lui James May – De ce a fost tentat să-l ucidă pe Jeremy Clarkson

Cum arată Ford Puma, al doilea SUV produs la Craiova?

Șofer de „WOLZVAGIN’, invitat la Poliția Locală printr-un mesaj jenant

Țara în care 7 din 10 șoferi regretă că și-au cumpărat o mașină electrică

Claudiu Manda a rămas fără permis – Senatorul PSD circula cu 125 km/h în localitate

 

Indiferent de nivelul vostru de îndemânare și pregătire, aceste sfaturi se aplică la orice automobil fabricat în ultimul secol și vă asigură mai multă siguranță și mai mult control al vehiculului pe drum. Este foarte simplu să vă găsiți poziția corectă la volan și vă recomandăm să nu plecați din parcare până nu vă asigurați că stați corect pe scaunul șoferului și nu v-ați legat centura de siguranță.

Acești mici pași, respectiv găsirea poziției corecte la volan și legarea centurii de siguranță, pot face diferența între viață și moarte într-un accident. Mai mult decât atât, ele pot să facă diferența între o evitare la limită și un accident, după cum subliniază și Adrian Grigore într-unul dintre clipurile din seria pe care a pregătit-o împreună cu Auto Bild România pentru cititorii noștri.

Următorul material din această serie va fi publicat săptămâna viitoare, dar până atunci te invităm să urmărești clipul de mai jos și să te asiguri că folosești poziția corectă la volan atunci când conduci, indiferent ce mașină ai.

    foxy says:

    mda , zici ca ai descoperit apa calda. pe mine nu m ai convis . 9 si 15 este pt viteze mari . cand te tarai prin trafic nu tii de volan de parca ‘l fura cineva. si la servo stanga este suficienta ,cu dreapta mestecand in schimbator . da mai incearca. apreciez intentia.

Adaugă un comentariu