Ora de Educație Rutieră la Liceu: proiectul continuă și în 2019

Proiectul Ora de Educație Rutieră la Liceu continuă și în 2019, iar echipa continuă în aceeași formulă ca anul trecut.

La invitația pilotului Adrian Grigore, Auto Bild România susține și în acest an proiectul Ora de Educație Rutieră la Liceu. Prima instituție de învățământ aleasă să facă parte din program în 2019 a fost Colegiul Național Sfântul Sava.

Preț de două ore, elevii din anii terminali au discutat cu psihologul programului și cu reprezentanți ai poliției rutiere, ca apoi să primească un atelier de siguranță rutieră de la un specialist din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și apoi să afle mai multe despre conducerea defensivă și siguranță rutieră de la pilotul de raliu Adrian Grigore.

Citește și:

Programul Rabla 2019 a început oficial. Care sunt condițiile?

Martorii de bord – Peste 50 de semne explicate

Ce înseamnă TIR, Peco, Smart sau ARO – explicația abrevierilor

Poți fi arestat pentru că ai condus beat, chiar dacă nu pornești motorul

Gabi Tamaș, prins conducând cu 205 km/h, băut și fără permis valabil

Amenzi mai mici pentru șoferi! Proiectul a fost adoptat tacit

 

În 2018, aproximativ 2.500 de elevi de liceu au luat parte la programul Ora de Educație Rutieră la Liceu. Programul a fost inițiat de asociația EDIT și va fi extins în acest an la toate liceele din București. Urmează să fie vizitate și licee din întreaga țară, fiind țintite întâi orașele care au mai multe puncte negre’, adică locuri în care sunt mai multe accidente mortale decât media națională.

Peste 2.000 de români au murit în 2017 în accidente rutiere, iar șoferii cu vârsta de până la 25 de ani din București și din Constanța sunt cei care conduc statisticile negre în materie de incidente pe șosea. Deoarece educația rutieră trebuie să înceapă încă din școală, acest proiect încearcă să abordeze viitorii șoferi încă de dinainte ca aceștia să urmeze cursurile unei școli de șoferi.

În luna aprilie 2019, Ora de Educație Rutieră la Liceu va merge în Colegiul Tehnic Petru Rareș, Colegiul Tehnic Georghe Asachi, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Liceul Teoretic Alexandru Vlahuță, Colegiul Național Ion Neculce, Colegiul Economic Costin C. Kirițescu, Liceul Teoretic Dante Alighieri, Colegiul Național Mihai Eminescu și Colegiul Național Ion Creangă.

Pilotul Adrian Grigore aduce câte un invitat special la fiecare ediție, precum și mașina sa de curse, un Mitsubishi Lancer Evolution 9. Pe lângă aceasta, Adi Grigore aduce și o mașină de stradă de la Honda, partenerul său în Campionatul Național de Raliuri. Cele două mașini atrag întotdeauna atenția elevilor care participă la eveniment și sunt folosite drept material didactic pentru siguranța la volan.

Foto: Auto Bild, Ora de Educație Rutieră

Adaugă un comentariu