Șansă unică: Mr. Bean își vinde Mercedesul 500E

Rowan Atkinson sau Mr. Bean, așa cum este cunoscut după numele celui mai celebru personaj interpretat de acesta, este un colecționar împătimit de autoturisme clasice. Pe lângă acest Mercedes 500E, Rowan Atkinson a mai deținut și un McLaren F1 pe care l-a vândut în urmă cu câțiva ani.

Anunțul de vânzare al autoturismului Mercedes-Benz 500E a fost postat de către casa de licitații Classic Car Auctions. Mașina a ieșit pe poarta uzinei în 1991 și a fost deținută de două ori de faimosul actor. Prima dată a fost achiziționată de nouă în 1991, a fost deținută timp de patru ani, iar mai apoi vândută.

Povestea nu se oprește aici, deoarece Rowan Atkinson și-a cumpărat din nou aceeași mașină în iulie 2017, dar acum a ales să se despartă din nou de ea.

Acest exemplar de Mercedes-Benz 500E este într-adevăr o raritate, deoarece doar 29 de unități cu volanul pe stânga au fost importate în Marea Britanie.

Citește și:

Uite de ce a renunțat la o colecție de Lamborghini

Rabla 2019 – Când începe programul și care este prima de casare?

Românii optează tot mai rar pentru mașini second-hand

Designerul lui Bugatti Veyron va proiecta mașini pentru Rolls-Royce

Modelele Dacia comercializate în România primesc ediția limitată Techroad

7 din 10 șoferi regretă că au cumpărat o mașină electrică

Primul cuplu căsătorit care câștigă un rally raid la Cupa Mondială

 

Acest super sedan are sub capotă un propulsor V8 aspirat de cinci litri, care dezvoltă o putere maximă de 326 CP și un cuplu maxim de 480 Nm. Agregatul a fost dezvoltat împreună cu Porsche, marca din Zuffenhausen fiind responsabilă de asamblarea fiecărui motor. Cifrele de accelerație de la 0-100 km/h sunt cuprinse între 5,5 și 6 secunde, iar acul vitezometrului se oprește la capătul cadranului, adică în dreptul valorii de 260 km/h.

Aceste performanțe sunt demne de laudă și în prezent, fiind cu atât mai impresionate pentru o mașină care a fost fabricată în urmă cu 28 de ani.

Pentru cei interesați, licitația va avea loc în data de 25 mai, iar autoturismul vine cu un istoric complet de service. Verificarea tehnică periodică (MOT) este valabilă până în 2020. De asemenea, această mașină a apărut în mai multe ediții ale revistei Car Magazine.

Adaugă un comentariu