Uber a plătit impozit pe profit cât cele mai mari 8 companii de taximetrie din Bucureşti la un loc

Uber a plătit în 2017 impozit pe profit de 213.000 lei în România, prin intermediul firmei Uber Systems România, în timp ce cele mai mari 8 companii de taxi din Bucureşti au plătit un impozit pe profit cumulat de 223.000 lei.

Datele provin de la Ministerul Finanţelor Publice şi sunt citate de Iancu Guda, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România, în cadrul unei postări pe pagina de Facebook.

Astfel, potrivit datelor publice pe anul 2017, Uber Systems România a înregistrat o cifră de afaceri de circa 7 milioane lei, la care a raportat un profit brut de 666.585 lei din care a plătit impozit pe profit de 213.031 lei.

În acelaşi timp, cele mai mari opt companii de taximetrie au raportat venituri cumulate de circa 178 milioane lei, din care au plătit un impozit total de circa 223.000 lei.

Sursa: zf.ro

Între timp petiția intitulată #continuăm, care solicită reglementarea urgentă a serviciilor de ridesharing în România, a strâns 400.000 de semnături și a fost depusă la Guvern. Reprezentanții companiilor de transport alternativ speră că acest gest va determina autoritățile să adopte cât mai repede o ordonanță în favoarea serviciilor de ridesharing, în sensul definirii unui cadru legal precis în care acestea să se desfășoare.

taguri
Adaugă un comentariu