Petiția pentru reglementarea ridesharing-ului a ajuns la Guvern. Are 400.000 de semnături

Petiția intitulată #continuăm, care solicită reglementarea urgentă a serviciilor de ridesharing în România, a strâns 400.000 de semnături și a fost depusă la Guvern. Reprezentanții companiilor de transport alternativ speră că acest gest va determina autoritățile să adopte cât mai repede o ordonanță în favoarea serviciilor de ridesharing, în sensul definirii unui cadru legal precis în care acestea să se desfășoare.

Publicată pe site-ul continuam.ro, petiția a strâns până în momentul de față 407.395 de semnături. Aceasta a fost inițiată de Asociația Coaliția pentru Economie Digitală, în calitate de reprezentant al companiilor de ridesharing și ride-hailing din România, care detaliază pe această platformă situația critică în care au ajuns serviciile respective.

Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență, intrată în vigoare pe 16 mai, ce modifică legea taximetriei. În urma acestei modificări, a început un val de abuzuri din partea taximetriștilor și a poliției asupra șoferilor parteneri: amenzi, intimidări, bătăi, mașini confiscate. Prin urmare, numărul șoferilor activi pe platformă a scăzut cu 25% într-o singură zi, iar timpul de așteptare s-a mărit la peste 10 minute.

Fără o Ordonanță de Urgență care să reglementeze urgent aceste servicii, activitatea va fi serios perturbată, fiind afectați atât cei 2.5 milioane de utilizatori ai acestor platforme, cât și cei 20.000 de șoferi parteneri‘.

Cătălin Codreanu, președintele Asociaţiei Coaliţia pentru Economia Digitală, anunță că a depus petiția la Guvern, în speranța că șoferii de Uber, Bolt și Clever nu vor mai fi tratați precum niște infractori.

Ne dorim ca Guvernul României să-şi onoreze promisiunea făcută chiar de Primul Ministru şi să adopte în şedinţa de Guvern de săptămâna aceasta ordonanţa de urgenţă care reglementează serviciile de mobilitate urbană‘, a declarat Cătălin Codreanu.

Ordonanța de urgență pentru reglementarea serviciilor de ridesharing trebuia adoptată deja

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Noua lege a taximetriei a intrat în vigoare pe 16 mai 2019, moment în care polițiștii au primit undă verde să îi amendeze pe șoferii de Uber, Bolt sau Clever. Peste 100 de șoferi parteneri ai acestor companii susțin că au fost amendați începând de atunci și că le-au fost confiscate plăcuțele de înmatriculare, mulți rămânând astfel fără singura lor sursă de venit.

Premierul Viorica Dăncilă promisese că serviciile de ridesharing vor fi reglementate printr-o Ordonanță de urgență până la finalul lunii mai, dar nici până în prezent nu a fost adoptat vreun act normativ în acest sens.

 

Sursa foto: 123RF.com

Adaugă un comentariu