Ultima șansă: Banca Mondială se va ocupa de construcția autostrăzii Comarnic – Brașov

Banca Mondială se va ocupa de construcția autostrăzii Comarnic – Brașov pentru că de la guvern nu se mai vede o altă soluție posibilă.

Premierul Mihai Tudose a anunțat miercuri o premieră în construcția de autostrăzi: el vrea să ia de la Ministerul Transporturilor proiectul eșuat al autostrăzii Comarnic – Brașov, si să îl gestioneze direct, împreună cu Banca Mondială. Ar fi pentru prima oară când un Guvern delegă practic gestionarea unui proiect atât de important către un organism extern, după ce ultimii ani au demonstrat că Ministerul Transporturilor e incapabil să construiască autostrăzi.

Premierul Tudose a declarat că a cerut “ajutor tehnic” de la Banca Mondială pentru acest proiect: “De la Banca Mondiala am solicitat ajutor tehnic și vă dau un exemplu: autostrada București-Brașov. Am vorbit cu Banca Mondiala (…) să facem unitate de management-proiect sub conducerea lor, cu sprijinul lor tehnic”, a spus Tudose.

Ce marcă de mașină conduce premierul Mihai Tudose

“Facem o echipa de suport, iar tot ceea ce înseamnă management de proiect să fie la un organism întreg la minte – Banca Mondială. Să ne dea suport tehnic și să coordoneze această lucrare. Banii sunt de la noi… Între timp, noi am găsit niște proiecte mai vechi – știți că studii de fezabilitate avem să facem un drum până la Luna, că nu stiu cum s-a întâmplat, dar până acum toți au făcut studii de fezabilitate. Am găsit un proiect prin sertarele Ministerului Transporturilor care încă mai are autorizația de mediu valabilă și pe care vrem sa-l implementam cât mai repede”, a mai spus Tudose, precizând că se referă la autostrada București-Brașov.

Sursa: Hotnews.ro

Adaugă un comentariu