Un Mercedes folosit de Adolf Hitler va fi scos la licitaţie în ianuarie

Un automobil Mercedes-Benz, folosit de Adolf Hitler în timpul deplasărilor sale prin Germania, va fi vândut la licitaţie pe 17 ianuarie, în Arizona.

Pregătește Dacia un nou SUV?

Autoturismul vândut de casa de licitații Worldwide Auctionneers este un Mercedes-Benz 770K Grosser. Limuzina a fost produsă în anul 1938 la specificațiile directe ale conducătorului german. Mercedes-Benz 770K model W150 era la acea vreme cea mai scumpă mașină din lume și se vindea atât în variantă decapotabilă, cât și acoperită.

Poliția a primit dotări ca în Vest și nu mai scapă nimeni! Sunt imposibil de păcălit!

Acesta a fost utilizat de către Hitler în timpul unei parade triumfale la Berlin după capitularea Franţei în 1940 şi cu ocazia unei vizite a dictatorului italian Benito Mussolini. Automobilul este unul dintre singurele patru exemplare de acest tip construite în 1939.

Câte minute a trebuit să joace Cristiano Ronaldo ca să-și achite un Bugatti Veyron

După ce Aliaţii au cucerit mai mult teren în Europa la finalul conflictului, maşina a fost capturată în Franţa de către armata americană care, ignorându-i provenienţa, a atribuit-o parcului auto al poliţiei militare.

Samsar prins de client! A scos la vânzare o mașină, dar a uitat să modifice pozele….

După terminarea războiului, automobilul Mercedes a fost cumpărat de o persoană fizică în Belgia, după care a fost în posesia unei asociaţii de veterani din Virginia, înainte să se întoarcă în Europa începând cu anul 2002.

Adaugă un comentariu