Un om de afaceri britanic a construit un drum privat pentru a traversa o autostrada in lucru

Michael Watts este un om de afaceri britanic deschis la noutati. Acesta a decis sa isi construiasca un drum privat, cu taxa, care sa ocoleasca o zona in lucru.

Ideea britanicului a venit in timp ce se afla la masa chiar cu proprietarul terenului. Cei doi erau satui sa vada cum soferii care nu vor sa aleaga ruta ocolitoare trec prin camp cu masinile. Astfel, cu 190.000 de euro, Watts a construit un drum lung de 400 de metri, iar la cele doua intrari a amplasat aparate de taxare.

Citeste si: CNADNR da 1,4 milioane de lei pentru supravegherea unor lucrari care inca nu au debutat

Astfel, cei care nu vor sa ocoleasca 22.5 kilometri si cei care s-au saturat sa mearga cu masina pe camp achita o taxa si trec pe drumul lui Watts. Pentru automobile, taxa este de 2 lire, iar pentru motociclete taxa este de o lira. Cei care aleg sa achite minim 12 treceri primesc si o reducere.

“Nu vezi in fiecare zi cum se construieste un drum privat. De fapt, acesta este primul drum de acest gen care s-a construit in Marea Britanie in ultimii 100 de ani. Ma bucur ca am avut un raspuns 100% pozitiv din partea publicului”, a declarat Michael Watts pentru o televiziune locala.

Insa autoritatile vad lucrurile dintr-un alt unghi.

“Consiliul nu are detalii cu privire la standardele de siguranta ale acestui drum. Cei care il folosesc o fac pe proprie raspundere, iar unele companii de asigurari ar putea sa nu acopere pagubele unui eventual accident”, a declarat un purtator de cuvant al Consiliului Bath & North East Somerset.

Citeste si: CNADNR – Noi reguli in ceea ce priveste rovinieta

Via | LeftLane Foto | SWSN

 

Adaugă un comentariu