Un producător chinez de maşini electrice ar putea deschide o fabrică în România

Un producător chinez din grupul Geely vrea să construiască o uzină de maşini electrice în regiune şi, după ce iniţial luase în calcul mai multe ţări, acum a redus lista la doar două; Slovacia şi România.

Informaţia vine de la Intellinews.com care citează publicaţia slovacă Hospodarske Noviny. Compania se numeşte Zhi Dou (scrisă uneori Zhidou) şi a lansat maşini electrice de clasă mică. Presa din Slovacia scrie că România oferă subvenţii mult mai mari. Informaţia este relatată şi de Slovak Spectator.

Presa slovacă scria la final de 2017 faptul că Zhi Dou vrea să deschidă o uzină auto în regiune şi că ar vrea să investească 400 milioane euro pentru a ajunge să producă lunar 3.000 de maşini. Erau atunci enumerate 6 ţări, însă acum lista s-a redus.

Publicaţia slovacă scrie că grupul chinez este interesat de regiunea Kosice din estul ţării, dar notează şi că România oferă subvenţii mai mari, iar forţa de muncă este mai ieftină. Slovacii scriu că în România companiile pot primi subvenţii de 50% din valoarea investiţiei, în timp ce Slovacia ar oferi “doar” 35%.

Sursa: hotnews.ro

Acum doi ani în România se vorbea chiar despre posibilitatea ca Tesla să deschidă o fabrică pentru producţia Model Y.

România are discuții incipiente’ pentru atragerea unui producător de mașini electrice, declara în 2016 într-un interviu  vicepremierul Costin Borc, ministru al Economiei. Întrebat dacă e vorba despre o companie europeană sau una americană, Costin Borc a răspuns: Mai lipsea să mă întrebați dacă e o companie al cărei nume începe cu T’ și se termină cu esla’. S-ar putea. S-ar putea’.

taguri
Adaugă un comentariu