Un șofer acuză Poliţia Teleorman de abuz. Are dreptate?

Un şofer a înregistrat un echipaj al Poliţiei Rutiere Teleorman care îl amendase pentru că îi lipsea plăcuţa de înmatriculare din faţă.

Șoferul a cerut ca în procesul-verbal să se consemneze faptul că a refuzat să dea agentului de circulaţie şpagă. Incidentul a fost filmat de şofer şi înregistrarea video a fost postată duminică, 29 decembrie, pe Facebook.

Citește și:

Tupeu și prostie pe autostrada Timișoara – Arad (Video)

Acest șofer a fost amendat pentru că nu avea montată plăcuţa de înmatriculare în partea din faţă a autoturismului. În filmare îl vedem pe poliţist la geamul mașinii cu procesul-verbal și agenţii de circulaţie susţin că acesta şi-a pus plăcuţa de înmatriculare abia după ce a fost amendat, iar şpaga nu i-a fost cerută de nimeni.

Șoferul a încercat să se dea jos din maşină în timpul înregistrării, ca să meargă la plăcuţă şi să demonstreze că are dreptate, dar agentul de Poliţie l-a ţinut pe loc, amintindu-i de restricţia legii care nu permite şoferului să se dea jos de la volan decât după ce a primit procesul-verbal.

„Având în vedere înregistrarea video apărută în spaţiul public, în care un bărbat acuză poliţiştii rutieri că l-au sancţionat în mod nedrept, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman este abilitat să comunice următoarele: astăzi, în jurul orei 09:00, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Turnu Măgurele au depistat un bărbat în timp ce conducea un autoturism pe strada Oltului din localitate, fără a avea montată, în locul special destinat, una dintre plăcuţele cu numărul de înmatriculare. Bărbatul a fost sancţionat conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Reamintim faptul că art. 15 alin. 5 şi art. 102 alin. 2 din OUG 195/2002 prevăd şi sancţionează conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a avea montată una dintre plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau înregistrare ori dacă plăcuţele cu numărul de înmatriculare ori de înregistrare nu sunt fixate în locurile special destinate, se arată într-un comunicat al IPJ Teleorman.

Iată și clipul postat pe rețelele sociale de cel care susține că a fost amendat pe nedrept:

În apărare colegilor din Teleorman a intervenit polițistul Marian Godină. Acesta a publicat pe site-ul personal o imagine surprinsă de camerele de supraveghere în care se observă mașina condusă de șoferul care îi acuză pe polițiști că au cerut șpagă. Din această imagine se pare că mașina nu avea numărul de înmatriculare amplasat conform cerințelor legale.

Un șofer acuză Poliţia Teleorman de abuz. Are dreptate?

 

taguri
    Eu says:

    Unde le este căștile din cap la gunoaiele nenorocite

Adaugă un comentariu