Un şofer din județul Iași aproape a speriat poliţiştii: mergea cu 236 km/h!

Un bărbat din comuna Miroslava (județul Iași) a fost amendat şi a rămas fără permisul de conducere pentru o perioadă de opt luni, după ce a fost prins de două ori de radar conducând maşina cu viteză foarte mare, a trecut pe roşu şi nu a oprit la semnalele poliţiştilor.

Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi a declarat că bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a fost surprins de radar în timp ce conducea cu 166 km/h pe DN 28D, în afara localităţii Uricani, deşi limita de viteză era de 100 km/h. A doua oară a fost prins de radar în timp ce circula cu o viteză de 236 km/h, pe DJ 248, deşi limita de viteză era de 60 km/h.

Citeşte şi:

Vinieta de Bucureşti: s-a propus introducerea normelor Euro 3 şi 4

Depăşire la limita nebuniei pe Autostrada Timisoara – Arad (Video)

Manevra unui şofer din Constanţa putea să conducă la un accident teribil (Video)

Potrivit sursei citate, bărbatul are permisul de conducere din anul 2005. El a fost amendat cu 750 de lei pentru că a încălcat legislaţia rutieră şi nu a respectat indicaţiile şi semnalele agentului de poliţie. Totodată, poliţiştii i-au suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de opt luni.

„În timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN 28D, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Iaşi au observat un conducător auto care a efectuat o manevră neregulamentară de depăşire. Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia şi i-au efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul auto nu a oprit la semnalele poliţiştilor. Pe traseul parcurs, conducătorul auto a fost înregistrat de două ori cu aparatul radar cu viteza de 166 km/h , respectiv 236 km/h. De asemenea, acesta nu a oprit la culoarea roşu a unui semafor şi a efectuat mai multe manevre neregulamentare de depăşire. Autoturismul a fost oprit ulterior de către poliţişti, conducătorul auto fiind indentificat în persoana unui bărbat de 32 de ani, din comuna Miroslava. A fost sancţionat contravenţional cu amendă, pentru depăşire neregulamentară, viteză neregulamentară, nerespectarea indicaţiilor şi semnalelor agentului de poliţie şi nerespectarea culorii roşu a semaforului. De asemenea, s-a dispus reţinerea permisului de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce’, a declarat Ioana Buştiuc.

Sursa: liberatea.ro

    Alin says:

    Unora nu le pasă de sancțiuni, pentru ei sunt prea mici. Dacă ar fi circulat în Olanda, i se confisca mașina.

Adaugă un comentariu