Un SUV Ferrari? “Trebuie să mă împușcați mai întâi!” spunea Marchionne. Şi această zi a venit!

Dacă exista vreun gând privind posibilitatea ca Ferrari să lanseze un SUV în viitorul apropiat, Sergio Marchionne a spulberat orice speranțe.”Va trebui să mă împușcați pe mine mai întâi’, spunea directorul general al grupului FCA și președinte al mărcii cu sediul la Maranello atunci când a fost întrebat de planurile de evoluție și posibilitatea ca Ferrari să lanseze un SUV în viitor. Dar această declaraţie categorică era facută în 2016.

În acest an lucrurile se văd altfel. Zvonurile insistente propagate de presă au avut până la urmă rezultate: şeful Ferrari a admis pentru prima dată că la Maranello se pregăteşte un SUV.

Această ştire va tulbura serios apele în lumea fanilor şi clienţilor Ferrari. Un SUV produs la Maranello coboară compania de pe poziţia superioară cu care îşi privea rivalii care făcuseră deja acest pas.

Că să mai calmeze puţin spiritele Sergio Marchionne a declarat că intrarea Ferrari pe acest segment va fi făcută într-un stil propriu care va însemna practic o reinventare a conceptului de utility vehicle.

Decizia de a intra pe segmentul SUV nu a fost luată în pripă. Deşi reprezentaţii Ferrari au respins categoric orice zvon privind producerea unui SUV, departe de opinia publică şi de presă compania testa printre clienţi posibilitatea ca aceştia să cumpere şi SUV-uri.

“Această piaţă este prea mare şi prea atrăgătoarea şi noi avem foarte mulţi clienţi care ar fi mai mult decât bucuroşi să conducă un model Ferrari cu caracteristici utilitare” a precizat Sergio Marchionne.

La începutul anului 2018 Ferrari urmează să prezintă un plan pe cinci ani în care vor fi dezvăluite proiectele companiei până în 2022. Mai mult ca sigur noul SUV în stilul Ferrari va fi prezentat la acel moment, mai ales că CEO-ul Sergio Marchionne a mai spus că fabrica din Maranello poate să-şi dubleze producţia.

Sursa: autonews.com

Adaugă un comentariu