Piața auto din România, în ușoară creștere în mai. Dacia rămâne lider de vânzări

Declinul în vânzări de mașini noi în România a fost în luna mai a fost de 45%. Dacia a înregistrat o scădere de 34%, dar rămâne lider de piață.

Citește și:

Cinci greșeli frecvente pe care le fac șoferii cu sistemul de aer condiționat

Conform celui mai recent raport publicat de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), piața auto din România a cunoscut un declin de 45% în luna mai — o evoluție mai bună decât au indicat cifrele pentru luna Aprilie.

În cea de-a cincea lună a anului, în România au fost înmatriculate 7.155 de autoturisme noi, dintre care 2.139 au fost modele Dacia. În ciuda scăderii de 34% înregistrate în luna mai, Dacia rămâne lider de vânzări pe piața locală.

În primele cinci luni ale anului, Dacia a vândut în total în România 10.973 de unități (în scădere cu 37% față de aceeași perioadă a anului trecut). Clasamentul este completat de Volkswagen (-17%, 3.376 de unități), Skoda (-24%, 3.272 de unități), Renault (-37%, 2.994 de unități) și Hyundai (+5%, 2.794 de unități). Hyundai (+5%), Lexus (+7%) și Land Rover (+2%) sunt singurele mărci care au înregistrat o creștere a vânzărilor în luna mai.

Piața mașinilor second-hand a cunoscut în mai cele mai mici vânzări de la începutul anului: -30%. Altfel, privind la perioada ianuarie-mai, piața mașinilor second-hand a avut un declin de 15%; în acest interval, în România au fost înmatriculate 154.941 de mașini second-hand.

Adaugă un comentariu