Dincolo de factorul „wow!” al designului, Cadillac Project GTP Concept va lua startul în 2023 în competițiile de anduranță.

Celebra marcă de americană lux a prezentat conceptul Cadillac Project GTP, fiind vorba despre a treia generație de prototipuri dezvoltate în perspectiva revenirii în arena competițională. În 2023, Cadillac va concura atât la IMSA WeatherTech SportsCar Championship, cât și la FIA World Endurance Championship, inclusiv la binecunoscuta cursă de 24 de ore de la Le Mans.

„Cadillac va concura din nou pe scena mondială a curselor de anduranță și suntem cu toții încântați să revenim la Le Mans după 20 de ani', a declarat Rory Harvey, vicepreședinte Global Cadillac. „Concurând atât în ​​seriile IMSA 2023, cât și în WEC, Cadillac Racing nu va irosi prilejul de a-și demonstra potențialul, măiestria și nivelul tehnologic.'

Dezvoltat în colaborare de Cadillac Design, Cadillac Racing și Dallara, prototipul Project GTP Hypercar încorporează caracteristicile cheie ale designului mărcii. Detalii din patrimoniul stilistic al mărcii, cum ar fi luminile verticale și elementele lamelare aparent plutitoare, sunt vizibile în mod manifest și conectează Project GTP Hypercar la viitorul mărcii Cadillac.

„Project GTP Hypercar materializaează o convergență unică a formei și funcției, ilustrând totodată și viitoarea tratare estetică a automobilelor înmatriculabile Cadillac', a declarat Chris Mikalauskas, designer principal de exterior la Cadillac. „Avem acum multe teme de rezolvat pe partea de motorsport, de la viitoarea mașină de curse, până la optimizarea ei de-a lungul sezonului pentru obținerea unor rezultate bune.'

Din 2017 încoace, Cadillac concurează cu success în campionatul american al producătorilor IMSA. Marca a obținut un număr considerabil de victorii, podiumuri și titluri cu mașinile Cadillac DPi-V.R.

„A concura pentru victoria la clasamentul general la Le Mans cu un brand american emblematic precum Cadillac, este o onoare', a declarat Laura Wontrop Klauser, managerul programului american de motorsport susținut de GM. „Întreaga echipă este încântată să continue să construiască o continuare pentru palmaresul mărcii Cadillac, concurând cu cei mai buni la nivel international, inclusiv în cea mai dură cursă din lume.'

Noua mașină de curse va fi propulsată de un motor V-8 DOHC complet nou de 5,5 L completat cu sistemul hibrid LMDh. Automobilul va începe testările pe pistă în vara anului 2022 și prima participare în cursă va avea loc cu prilejul celor 24 de ore de la Daytona, în 2023.

Adaugă un comentariu

Articole similare