Veste bună pentru cei nepregătiți sufletește să renunțe la automobilele anilor 1940: nici britanicii de la Morgan nu cedează!

Da, se poate vorbi despre noutăți de la Morgan Motor Company, deși imaginile sugerează că mașinile lor noi ar fi trebuit să fie noi cu vreo 80 de ani în urmă. Cum spuneam, noile Morgan Plus Four și Plus Six oferă acum un deliciu incomparabil de autenticitate pe tema roadster clasic având caracter sportiv nefiltrat și tehnologie actuală.

Odinioară, roadsterele Morgan aveau structură din lemn a caroseriei prinsă pe un șasiu metalic tradițional. Lucrurile s-au schimbat în timp, iar mașinile model 2023 pe care le vedeți aici au structură din aluminiu lipit. În timp ce Morgan Plus Four păstrează în mare măsură stilul roadsterului original, varianta Plus Six ilustrează o abordare îndrăzneață, sugerată de ecartamentul mai lat și detaliile exterioare mai agresive.

Interiorul a fost amplu restilizat și perfecționat, de la planșa de bord și ornamente, până la posibilitățile de echipare. În premieră, un display LCD multifunctional a fost integrat în dreptul volanului. Altfel, aluminiul satinat și lemnul natur rămân principalele componente ale decorului. Sistemul audio hi-fi de la bord este furnizat de Sennhieser.

Detalii tehnice de remarcat: sistem ESC (Electronic Stability Control) și un nou sistem de frânare, pus la punct în colaborare cu Continental și AP Racing. Pentru că grupurile motopropulsoare provin de la BMW, s-a lucrat în colaborare cu marca bavareză și pentru calibrarea prestațiilor acestora conform exigențelor tipice Morgan, mai ales în privința cutiilor de viteze.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare