VIDEO: Încă un motiv să nu depășești prin dreapta

Știm cu toții că este ilegal să depășești prin dreapta. Pe lângă faptul că este lege în numeroase țări, dacă depășești prin dreapta riști un accident din mai multe motive.

STUDIU: Motocicliștii sunt șoferi mai precauți decât cei fără categoria A

Chiar și când faci asta pe șosea, dacă depășești prin dreapta pe un drum public riști să sperii șoferul din fața ta, dar și provocarea unui accident cu acesta dacă nu te observă în oglindă. Mai mult decât atât, există posibilitatea să nu fie un impact între vehiculul tău și cel pe care îl depășești, ci între acesta și un alt vehicul care circula corect pe drumurile publice.

Dacia Sandero are vânzări în creștere în Europa

Între timp, dacă încerci să faci o depășire pe acostament sau chiar în afara drumului, riști să pierzi controlul volanului după ce roțile vehiculului tău părăsesc șoseaua. De asemenea, crește și riscul de pană în această situație. Iată ce a pățit șoferul unui Honda Jazz când a încercat să depășească un vehicul cu gabarit depășit pe un drum cu o singură bandă pe sens.

Aston Martin DBS Superleggera – un Super GT cu o inimă V12

Indiferent ce vehicul ai în față pe drum, evită cu orice preț să depășești prin dreapta. Riscul de accident este prea mare pentru a justifica manevra. România este oricum pe primele poziții la decese în accidente rutiere la nivel European, așa că trebuie să conducem cât mai precaut pentru a reduce riscurile la care ne supunem la fiecare călătorie.

Adaugă un comentariu