Viitorul Audi RS4 Avant ar putea primi un V6 cu turbină electrică

Noua generație a lui Audi A4 a fost prezentată cu mare fast, însă puriștii mărcii din Ingolstadt așteaptă cu nerăbdare versiunile de performanță.

Conform colegilor de la AutoExpress, viitorul Audi RS4 Avant, dar și RS5 Coupe, vor primi un motor V6 de 3,0 litri care va folosi și o turbină asistată electric. Astfel, nemții elimină turbo-lag-ul și, totodată, vor reuși să îmbunătățească emisiile de CO2.

Conform lui Ulrich Hackenberg, propulsorul va avea o turbină electrică de mici dimensiuni care va elimina turbo-lag-ul, în timp ce una convențională se va ocupa de performanțele de top. Turbina de mici dimensiuni va fi alimentată de la un set de baterii care vor fi reîncărcate constant prin intermediul sistemului de regenerare a energiei la frânare.

În urma acestor îmbunătățiri, viitorul V6 de 3,0 litri va putea ajunge în dreptul valorii de 480 CP, iar unitatea ar putea fi instalată și pe o versiune entry-level a lui R8. Pentru moment, oficialii germani încă nu au anunțat o dată de lansare, însă debutul va avea loc cu siguranță în 2016, iar RS4 va deveni un rival corect pentru Mercedes-AMG C63 S.

Adaugă un comentariu