Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2021: victorie peste decenii pentru Ferrari 250 GT TDF

În anumite condiții, mașinile sport pot să câștige competiții și la mulți ani după apusul carierei lor pe circuitele de viteză. De exemplu, Ferrari 250 GT TDF s-a impus ca învingător absolut la proaspăt încheiata ediție 2021 a evenimentului Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Juriul international de specialitate reunit weekendul trecut la Cernobbio, pe malul lacului Como, a decis că anul acesta distincția „Best of Show' revine unui exemplar Ferrari exclusiv, produs în 1956. Denumirea completă a mașinii: Ferrari 250 GT TDF (unde TDF vine de la Tour De France). Fericitul său posesor este americanul Brian Ross. Designul caroseriei poartă celebra semnătură Pininfarina.

Este pentru a şaptea oară consecutiv când Trofeo BMW Group, premiul cel mai important acordat în cadrul acestui eveniment de referință pentru patrimoniul auto Mondial, a fost acordat unei maşini de origine italiană. Duminică, cele trei zile ale festivalului automobilelor de epocă de pe malul Lacului Como s-au încheiat cu gala decernării premiilor. Încă o dată, festivalul a fost o sărbătoare a eleganţei şi a frumuseţii atemporale pe patru roţi.

Aproape 50 de automobile clasice remarcabile din diferite epoci istorice au fost nominalizate la Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2021. Platoul de concurs a variat de la rarităţi construite în anii ’20, când luxul automobilistic prinsese deja contururi clare, până la supermașini proiectate relativ recent. Mașinile participante la prestigiosul Trofeo BMW Group au fost împărțite în opt clase, iar dintre căștigătoarele acestora a fost aleasă câștigătoarea trofeului „Best of Show'.

Adaugă un comentariu

Articole similare