Volkswagen I.D. R Pikes Peak: asalt electric în legendara cursă din Colorado

Volkswagen I.D. R Pikes Peak reprezintă un asalt electric german în legendara cursă din Colorado. Nemţii se laudă că modelul electric cu care vor concura la Pikes Peak este mai rapid decât maşinile din Formula 1 şi Formula E.

Volkswagen I.D. R Pikes Peak cântăreşte doar 1100 kg şi are un motor electric care dezvoltă 680 CP şi 650 Nm. Această combinaţie tehnică propulsează modelul electric de la 0 la 100 km/h în 2,25 secunde.

La volanul lui Volkswagen I.D. R Pikes Peak se va afla Romain Dumas, pilotul francez care a câștigat cursa de 24 de ore de la Le Mans cu Porsche acum doi ani.  Scopul declarat al producătorului este de a stabili un nou record pentru maşinile electrice în această cursă prestigioasă.

Volkswagen I.D. R Pikes Peak va intra în cursă pe 24 iunie.

Noul proiect în motorsport face parte din procesul Volkswagen de transformare în producătorul de top de vehicule electrice. Până în 2025, marca Volkswagen va oferi deja 23 de modele în totalitate electrice.

Cursa de viteză în coastă Pikes Peak International Hill Climb – pe care cunoscătorii o mai numesc și „Cursa către nori' – are loc din 1916 în Rocky Mountains lângă Colorado Springs. Cursa are 19,99 kilometri lungime și urcă spre vârf până la 1.440 metri, la t 4,300 metri peste nivelul mării. În prezent, recordul pentru clasa de prototipuri electrice este 8 minute și 57,118 secunde, stabilit de șoferul din SUA Rhys Millen (e0 PP100) în 2016.

Adaugă un comentariu