Volkswagen e-up! vine la Frankfurt

Primul automobil complet electric construit de VW va face parte din familia lui up!. Aceasta va fi prezentat la salonul auto de la Frankfurt.

 

e-up! a fost prezentat pentru prima data astazi intr-un cadru restrans la Annual Press and Investors Conference desfasurata la Wolfsburg. Acesta are o autonomie maxima de 150 km si ofera patru locuri pentru pasageri.  Pentru a reincarca de la priza bateriile in proportie de 80% este nevoie de numai 30 de minute. Motorul electric dezvolta 82 CP, este aproape lipsit de zgomot la functionare si nu exista trepte de viteza. Doar una de mers inainte si una de mers inapoi.  Acceleratia de la 0-100 km/h este realizata in 14 secunde, iar viteza maxima este de 135 km/h. Acumulatorii litiu-ion sunt pozitionati in podea si au o capacitate de 18,7 kWh,  greutatea totala a masinii fiind de 1.185 kg.

Exteriorul este usor modificat, exista lumini de zi cu LED integrate in spoilerul fata, iar aerodinamica a fost optimizata pentru o frecare cat mai redusa  cu aerul. Vanzarile vor incepe dupa prezentarea mondiala ce va avea loc in luna septembrie la salonul auto de la Frankfurt.

Adaugă un comentariu