Volkswagen primește un ultimatum de la Uniunea Europeană

Uniunea Europeană a solicitat Volkswagen să ofere detalii privind neregularitățile în ceea ce privește emisiile de CO2 semnalate în cazul a 800.000 de mașini vândute în Europa. Producătorul german are la dispoziție 10 zile pentru a oferi aceste informații. 

Volkswagen a anunțat săptămâna trecută că a subestimat nivelul emisiior de CO2 în cazul a 800.000 de mașini VW, Skoda și Seat comercializate în Europa. Acest anunț adâncește și mai mult criza care afectează producătorul german după scandalul emisiilor de NOx izbucnit în Statele Unite ca urmare a „păcălirii testelor de poluare prin instalarea unui așa-numit „defeat device.

Citește și: Volkswagen a anunțat ce sumă plătește compensație posesorilor din State

Scandalul bioxidului de carbon din Europa este potențial mult mai grav, multe țări europene având sisteme de taxare bazate pe emisiile de CO2. De asemenea, Uniunea Europeană impune limite stricte pentru flotele producătorilor de mașini, astfel că depășirea acestor limite ar putea însemna mai multe penalități pentru Volkswagen.

Producătorul german a anunțat că va acoperi eventualele taxe suplimentare pe care le-ar putea avea de plătit proprietarii din Europa ca urmare a depășirii limitelor emisiilor de CO2. Pentru aceasta a alocat alte 2 miliarde de euro, peste suma inițială de 6,7 miliarde prevăzută pentru remedierea mașinilor implicate în scandalul Dieselgate.

Adaugă un comentariu