Volkswagen se extinde în America de Sud

Grupul german Volkswagen va produce un nou SUV în fabrica sa din Pacheco, Argentina, unde va investi 560 de milioane de euro (650 de milioane de dolari).

Începând din 2020, uzina va livra noul model bazat pe platforma sa MQB destinată pieţelor din America de Sud ca parte a strategiei VW de a ceda mai multă responsabilitate de la sediul său central din Wolfsburg, Germania, către operaţiunile regionale, susţine reuters.com

 

În primele zece luni din acest an, livrările brandului VW au urcat cu 27% în America de Sud, la 351.000 vehicule, numai în octombrie fiind înregistrat un avans de 61%.

În octombrie, producţia auto a Argentinei a crescut în ritm anual cu 15,9%, la 43.854 de vehicule. Este a şasea lună consecutivă de creştere, a informat Asociaţia Fabricilor Auto.

Volkswagen AG, cel mai mare producător auto din lume, are 120 de fabrici la care lucrează peste 600.000 de angajaţi, inclusiv 270.000 în Germania.

În oferta germană pentru America de Sud apare şi Volkswagen Virtus este  o versiune sedan a noii generații Polo fiind  construit tot pe platforma MQB. Noul model va prelua în mare toate caracteristicile VW Polo, iar diferenţa va fi doar la caroserie. Volkswagen Virtus se va vinde pe pieţele din America de Sud şi încă nu ştim dacă sunt şanse să fie adus în Europa.

taguri
Adaugă un comentariu