Volvo XC40 a intrat în producţie la fabrica din Belgia

Volvo XC40 a intrat în producţie la fabrica din Belgia. Compania a primit deja 13.000 de comenzi pentru noul model, iar primii clienți își vor primi propriul maşinile la începutul anului următor. 

Noul XC40 este primul model Volvo Cars construit pe arhitectura modulară CMA, care va sta la baza tuturor modelelor viitoare ale seriei 40. Platforma CMA, co-dezvoltată cu Geely, aduce pentru Volvo Cars sinergia și economiile de scară necesare pentru segmentul de mașini compacte premium.

Pregătirile pentru începerea producției modelului Volvo XC40 din Gent au debutat în urmă cu mult timp. Investițiile considerabile din ultimii ani au transformat fabrica din Gent într-un hub de export global pentru mașinile construite pe CMA, adăugându-se și 8.000 mp pentru linia de producție pentru caroserii.

Gent este una dintre cele două fabrici ale Volvo Cars din Europa și produce modele Volvo începând din anul 1965. Până de curând, aici a fost produsă prima generație a SUV-ului best seller XC60, iar fabrica din Gent produce în continuare modelele V40 și V40 Cross Country, dar și modelele S60 și V60.

Cealaltă fabrică Volvo cars este situată în Torslanda, Suedia – în țara de origine a companiei. Compania are și două fabrici în China, în timp ce fabrica din Statele Unite ale Americii este în construcție în statul Carolina de Sud și este programată pentru deschidere în cea de-a doua jumătate a lui 2018.

taguri
Adaugă un comentariu

Cauta masina