Volvo XC40 – prima maşină care poate fi cumpărată cu abonament

Noul Volvo XC40 este primul model al companiei construit pe arhitectura modulară CMA dezvoltată în colaborare cu Geely, care va sta la baza tuturor modelelor viitoare ale seriei 40, inclusiv vehiculele complet electrice.

De la începutul producției, Volvo XC40 va fi disponibil cu motorizare D4 diesel sau T5 pe benzină Drive-E cu patru cilindri. Opțiunile de motorizare vor fi incluse ulterior, inclusiv în varianta hibrid și pur electrică. XC40 va fi și primul model Volvo disponibil cu un nou motor cu trei cilindri.

În materie de tehnologie, XC40 include tehnologiile premiate de siguranță, conectivitate și infotainment, cunoscute și incluse la bordul modelelor din seriile 90 și 60. La fel ca 'frații' săi mai mari, XC40 marchează efectul transformațional asupra brandului și profitabilității acestor noi tehnologii dezvoltate in-house.

Aceste tehnologii fac din XC40 unul dintre cele mai bine echipate SUV-uri premium de mici dimensiuni disponibile pe piață. Funcționalitățile de siguranță și asistență a șoferului de la bordul lui XC40 includ sistemele Volvo Pilot Assist, City Safety, Run-off Road protection and mitigation, alerte cu suport la frânare Cross Traffic și cameră 360° care ajută șoferii să manevreze mașina către un loc îngust de parcare.

XC40 oferă o abordare complet diferită pentru depozitarea în mașină. Designul interior ingenios oferă șoferilor modelului XC40 mai multe spații funcționale pentru depozitare la nivelul ușilor, sub scaune, un loc special pentru telefoane cu încărcare wireless, un cârlig pliabil pentru genți mici și un coș pentru gunoi detașabil în consola tunel.

Volvo XC40 revoluţionează modul de cumpărare a unei maşini

Odată cu lansarea lui Volvo XC40, compania reinventează modelul tradițional de ownership cu noul serviciu 'Care by Volvo', disponibil prin abonament.

Acesta va face deținerea unei mașini la fel de transparentă, ușoară și lipsită de griji ca folosirea unui telefon: o taxă fixă, națională, la pachet cu obținerea unei mașini noi la fiecare 24 de luni.

După comanda online, clienții Care by Volvo vor putea să conducă un nou Volvo fără să se gândească la costurile suplimentare clasice, cum ar fi plăți în avans, asigurări, impozite, taxe pentru servicii și diferențe legate de vechimea clientului sau de aria geografică.

Un abonament fix lunar înseamnă că plățile în avans, negocierile de preț și diferențele locale de preț sunt de domeniul trecutului. În funcție de disponibilitatea regională, Care by Volvo va include și acces la o gamă de servicii de concierge cum ar fi alimentarea cu carburant, curățenia, pick-up pentru service și livrări e-commerce în mașină.

De asemenea, șoferii lui Volvo XC40 vor fi primii clienți  care pot împărți mașina lor cu prietenii sau familia prin Volvo on Call și prin intermediul unei tehnologii cu cheie digitală. Car sharing este serviciu standard pentru toți clienții Care by Volvo.

Care by Volvo este valabil inițial pentru noile Volvo XC40 în următoarele piețe: Suedia, Regatul Unit al Marii Britanii, Germania, Spania, Italia, Norvegia, Polonia și Statele Unite. Alte piețe vor fi incluse în etapele viitoare.

Producția noului XC40 începe la fabrica Volvo Cars din Gent, Belgia, în noiembrie, în timp ce comanda și abonarea la pachetul Care by Volvo sunt disponibile pentru clienți de acum.

Recent suedezii au lansant şi Volvo XC60, maşina care schimbă jocul în segmentul SUV-mediu: lux autentic la o scară decentă, la care manevrabilitatea și ușurința utilizării curente nu sunt afectate de mărimea mașinii.

 

Adaugă un comentariu