Noi detalii despre alianța VW-Ford: Vor dezvolta împreună mașini electrice și autonome

Directorul Volkswagen, Herbert Diess, a anunțat că parteneriatul dintre VW și Ford este la un pas de a deveni realitate. Pare a fi doar o chestiune de timp până când reprezentanții celor doi constructori își vor pune semnăturile pe contract.

Discuțiile decurg bine și sunt aproape finalizate‘, a anunțat Herbert Diess în cadrul unei întâlniri cu manageri VW din întreaga lume.

Ford a confirmat stadiul avansat al negocierilor, printr-un purtător de cuvânt care le-a scris jurnaliștilor de la Reuters: „Discuțiile au fost productive, cu privire la mai multe aspecte‘. Reprezentantul companiei americane a spus că va reveni cu detalii, după ce discuțiile se vor concretiza.

 

Citește și:

SUPER licitaţie ANAF: Audi A6 Quattro şi Volkswagen Passat la preţuri de Logan second

Poliţiştii la VÂNĂTOARE! Se dau AMENZI de 5800 lei după verificarea TALOANELOR

Un șofer care GONEA cu 180 km/h cu un Logan a făcut PRĂPĂD pe autostradă! Resturile de mașini se întind pe…

COD RUTIER 2019. Motive de bucurie pentru ŞOFERI! Iată noua LEGE

IAR se modifică REGULILE pentru obținerea ITP! Toți ȘOFERII trebuie să știe ASTA

 

După cum a fost anunțat în luna ianuarie, VW și Ford vor colabora pentru a reduce costurile de dezvoltare pe segmentul utilitarelor. În acest sens, Ford va produce pick-up-uri medii pentru ambii constructori, ce vor intra în producție de serie după 2022.

De asemenea, cele două companii vor dezvolta împreună mașini electrice și autonome. VW a reziliat recent contractul cu producătorul de software autonom Aurora, după ce acesta din urmă a anunțat că va dezvolta platforme pentru Fiat Chrysler. Golul rămas poate fi umplut de compania tehnologică Argo AI, care este deținută majoritar de Ford.

Înțelegerea dintre producătorul german și cel american nu presupune schimb de acțiuni, așa cum se întâmplă în cadrul alianței Renault-Nissan: „Ford și Volkswagen vor continua să opereze ca două entități separate și competitive‘, susține Jim Hackett, director general al Ford.

 

Sursa: Reuters / Sursa foto: maxpixel.net, flickr.com

Adaugă un comentariu