Volkswagen și Ford își unesc forțele într-o alianță globală. Ce planuri au giganții pieței auto

Volkswagen AG și Ford Motor Company au anunțat o colaborare istorică. Reprezentanți ai celor două grupuri și-au detaliat astăzi parteneriatul strategic în cadrul unei conferințe de presă comune.

Colaborarea fusese dezvăluită neoficial încă de săptămâna trecută, grație unor surse anonime citate de agenția Reuters. Planurile au fost confirmate oficial astăzi, în cadrul unei conferințe de presă comune organizată la Salonului Auto din Detroit.

Un prim obiectiv al parteneriatului este reducerea costurilor de dezvoltare pe segmentul utilitarelor. În acest sens, Ford va produce pick-up-uri medii pentru ambele grupuri. Vehiculele urmează să intre pe piață după 2022. Drept urmare, Ford Ranger și VW Amarok ar putea fi construite pe o platformă comună în viitorul apropiat.

 

Citește și…

Dacia: mașină electrică pentru toate buzunarele

Cod Rutier 2019: Ce vei păți dacă ești prins butonând telefonul la volan

Impozit auto 2019: cât trebuie să plătim și până când

Sistemul de siguranță care nu te lasă să faci accident

Tinerii care pot urma gratuit școala de șoferi

Producție record pentru Duster!

 

Herbert Diess, director general al Volkswagen, recunoscuse zilele trecute că producătorul din Wolfsburg va avea mult de câștigat în urma colaborării pentru vehicule comerciale: „Volkswagen este o companie auto foarte mare la nivel global, dar nu suntem la fel de mari la capitolul <>, așa că am decis să ne unim forțele în acest plan. Împreună, vom deveni foarte, foarte competitivi în acest segment, care constă în autoutilitare ușoare și pick-up-uri ușoare și medii‘.

De asemenea, cei doi constructori iau în calcul o colaborare pentru dezvoltarea mașinilor electrice și a celor autonome. Companiile au semnat un acord în acest sens. Ieri, în prima zi a Salonului Auto din Detroit, Volkswagen a anunțat că va investi 800 milioane de dolari în dezvoltarea tehnologiei vehiculelor electrice.

Cu toate acestea, înțelegerea dintre producătorul german și cel american nu presupune schimb de acțiuni, așa cum se întâmplă în cadrul alianței Renault-Nissan: „Ford și Volkswagen vor continua să opereze ca două entități separate și competitive’, susține Jim Hackett, director general al Ford.

Alianța Volkswagen-Ford va fi coordonată de un comitet de lucru, condus de Herbert Diess și Jim Hackett.

 

Sursa foto: pxhere.com / pixabay.com

Adaugă un comentariu