VW ID.5 GTX: debut anunțat pentru Salonul Auto de la München

Segmentul mașinilor electrice este în plină dezvoltare, cel al SUV-urilor coupé este pe val, deci rețeta sigură pentru un succes imediat ar trebui să se refere la un SUV coupé. VW ID.5 GTX chiar asta este și vine să completeze în oferta mărcii germane lista automobilelor care se bazează pe platforma tehnică Modular Electric Drive Matrix (MEB).

Până să fie prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la München, la începutul lunii septembrie, VW ID.5 GTX va apărea în imagini numai cu acest aspect de camuflaj în benzi colorate. Pe scurt, se poate spune că avem de-a face cu o variantă gen coupé a deja cunoscutului VW ID.4.

Dincolo de implicita referire la sportivitate pe care o presupune adoptarea indicativului GTX, acesta are un mesaj propriu de transmis: toate noile vehicule cu profil atletic ale grupului VW vor fi asimilabile unei noi viziuni de performanță, așa cum au fost, la vremea lor, modelele purtătoare ale indicativelor GTI, GTD și GTE. Cel mai mare dintre pachetele de baterii litiu-ion disponibile pentru ID.5 GTX va oferi, orientativ vorbind, o autonomie de până la 497 km. În plus, ID.5 GTX va beneficia de o treaptă superioară în dotarea cu tehnologie Car2X.

Comercializarea lui VW ID.5 GTX va demara anul viitor și face parte din strategia mărcii care prevede că, până în 2030, vânzările de automobile electrice VW ar trebui să înregistreze o creștere de 70%. Versatilitatea platformei tehnice MEB rămâne principala componentă a strategiei menționate, iar creativitatea specialiștilor de la VW și studierea atentă a tendințelor pieței sunt alte două componente esențiale.

Adaugă un comentariu