VW ID CROZZ II: Germanii declară război americanilor de la Tesla

VW ID CROZZ II este SUV-ul care întregește viitoarea gamă de modele electrice a producătorului german. Aceasta folosește o nouă platformă dedicată, și va fi formată din VW I.D. și VW I.D. CROZZ, care se vor lansa în 2020, și VW I.D. BUZZ, care va fi disponibil din 2022.

Toate cele trei automobile prototip I.D. împărtășesc noua “arhitectură complet electrică”, dezvoltată ca o platformă comună, și au un design complet nou și avangardist. Alte caracteristici sunt autonomia de până la 600 de kilometri, În plus, sistemul de operare nou și inovator “vw.OS”, care permite actualizări rapide și upgrade-uri de software, va sprijini fiecare membru al familiei I.D. – într-un mod similar cu metodele uzuale de actualizare pentru smartphone-uri.

VW ID CROZZ II reprezintă o versiune evoluată a conceptului prezentat în primăvară la Shanghai. Noutățile introduse la Frankfurt țin de cizelarea care marchează apropierea de modelul de serie. În interior impresionează noul concept al spațiului, de tip Open Space, fără montanți centrali. Sistemul de climatizare cu Clean Air, dezvoltat recent de VW, asigură o filtrare superioară a aerului din habitaclu.

Polițistul l-a oprit pentru un control de rutina, dar ce a urmat întrece orice imaginație

A apărut prioritatea de rapper’. Vezi cum funcționează! | VIDEO

Cum se anunță viitorul? Șoferii vor putea bea înainte să se urce la volan

ATENȚIE ȘOFERI! Uite cum se face PARCAREA PERFECTĂ!

O altă noutate este asistentul virtual, care permite acționarea anumitor funcții (spre exemplu închiderea și deschiderea ușilor) prin comenzi vocale. Tot astfel se poate activa sistemul de conducere autonomă I.D. Pilot. Pentru afișarea informațiilor relevante, VW ID CROZZ II folosește un head-up display cu Augmented Reality (AR Head-up Display). Cu acesta, indicațiilede navigație, spre exemplu, sunt suprapuse perfect peste imaginea reală a străzilor pentru un efect impresionant.

În ceea ce privește ținta de autonomie, aceasta este de 500 km, o valoare deloc neglijabilă pentru un sistem de propulsie care dezvoltă 225 kW (306 CP). Acesta folosește două motoare electrice, (150 kW pe puntea spate, 75 kW pe puntea față) împreună putând emula un sistem de tracțiune integrală (VW vorbește de sistem 4Motion). Pentru a realiza aceste performațe, bateriile Li-Ion au o capacitate de 83 kWh.

VW ID CROZZ II – cifre esențiale

  • Putere transmisă spre puntea spate – 204 CP
  • Putere transmisă spre puntea față – 102 CP
  • Autonomie în mod electric – 500 km
  • Timp de încărcare: 30 minute pentru 80% din capacitate
  • Accelerație 0-100 km/h – necomunicat
  • Viteză maximă – peste 180 km/h
Adaugă un comentariu