Volkswagen prefigurează breakul viitorului cu ID Space Vizzion

Volkswagen ne menține treaz interesul pentru planul lor de electrificare cu un nou concept: ID Space Vizzion.

Citește și: 

Schimbare majoră la Volkswagen: TOATE modelele vor primi standard această dotare

Noul Volkswagen Golf 8 – toate informaţiile

Volkswagen a adus la Salonul Auto de la Los Angeles din acest an un concept care prefigurează un break electric, botezat ID Space Vizzion. Cu toate că modul avantgardist în care este exprimat acest concept ne convinge că nu o să vedem prea curând așa o mașină pe străzi, ne bucură să vedem că producătorii auto mai iau o pauză de la SUV-uri și mai desenează și forme cu adevărat apetisante, cum ar fi un break.

Volkswagen ne prefigurează breakul viitorului cu ID Space Vizzion

Ca și celelalte concepte din familia ID, și Space Vizzion se laudă cu o grilă falsă de dimensiuni impresionante și LED-uri care străbat orizontal partea frontală. Liniile caroseriei îi conferă lui ID Space Vizzion și calități aerodinamice, nu doar estetice: coeficientul aerodinamic al lui ID Space Vizzion este de doar 0,24.

Interiorul lui ID este fix așa cum ne-au învățat toate conceptele din ultimii ani: minimalist. Instrumentarul de bord este mic, deoarece mai toate informațiile apar pe ecranul Head-Up, care folosește tehnologie Augmented Reality. Interfața sistemului de infotainment este reprezentată de un ecran tactil de 15,6 inci, montat în centrul bordului. O soluție sustenabilă pentru interioare este materialul Apple Skin care îmbracă elemente din habitaclu și care este realizat dintr-un mix de pulpă de măr și poliuretan.

Volkswagen ne prefigurează breakul viitorului cu ID Space Vizzion

Construit pe platforma MEB, ID Space Vizzion folosește un motor electric – montat pe puntea spate – cu 279 de cai-putere. Volkswagen spune că ar putea adăuga și un motor pe puntea față – conferind astfel tracțiune integrală mașinii – pentru o putere totală de 362 de cai-putere. În versiune AWD, ID Space Vizzion poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 5 secunde, și are o viteză maximă limitată la 175 km/h.

Adaugă un comentariu