White House Down – Alerta de grad zero

“Revista Auto Bild şi InterComFilm te invită la film! Participă la concursul nostru de pe https://www.facebook.com/AutoBildRo pentru a câştiga invitaţii duble la film!”

 

 

În filmul Alertă de grad zero, al studiourilor Columbia Pictures, poliţistul John Cale (Channing Tatum) a primit un răspuns negativ la cererea sa de a se angaja în Secret Service, în mult visata echipă ce răspundea de protecţia preşedintelui american, James Sawyer (Jamie Foxx).  Nevrând să o supere cu această veste rea, el o invită pe fiica lui  într-o vizită la Casa Albă. Chiar în timpul turului de vizitare, Casa Albă este luată cu asalt de un grup paramilitar înarmat până în dinţi.  Acum, când guvernul Statelor Unite intră în haos, iar termenul dat de terorişti e pe cale să expire, numai Cale îşi mai poate salva fiica, preşedintele şi ţara.

Columbia Pictures prezintă o producţie a Mythology Entertainment / Centropolis Entertainment, Alertă de grad zero.  Rolurile principale din film sunt interpretate de Channing Tatum, Jamie Foxx, Maggie Gyllenhaal, Jason Clarke, Richard Jenkins şi James Woods.  Regia îi aparţine lui Roland Emmerich, iar scenariul lui James Vanderbilt.  Producţia e asigurată de Bradley J. Fischer, Harald Kloser, James Vanderbilt, Larry Franco şi Laeta Kalogridis.  Producătorii executivi sunt Ute Emmerich, Channing Tatum şi Reid Carolin.  Imaginea e semnată de Anna J. Foerster, ASC, scenografia de Kirk M. Petruccelli, iar montajul de Adam Wolfe.  Designerul de costume este Lisy Christl.  Realizatorii efectelor vizuale şi co-producătorii filmului sunt Volker Engel şi Marc Weigert.  Muzica a fost compusă de Thomas Wander & Harald Kloser.

 

REALIZAREA CASEI ALBE

Reşedinţa de la adresa 1600 Pennsylvania Avenue nu este numai casa şi locul de muncă al preşedintelui Statelor Unite ale Americii, ci şi un simbol legendar al democraţiei şi libertăţii, care atrage în jur de 1,5 milioane de vizitatori pe an. Sarcina de a proiecta şi construi Casa Albă pe platouri a revenit scenografului Kirk M. Petruccelli.  Kirk este unul dintre eroii insuficient lăudaţi ai acestei producţii,’ afirmă producătorul Bradley J. Fischer.  El a trebuit să facă faţă uneia dintre cele mai mari provocări ale acestui film, să construiască decorul.  Noi doar ştiam cum arată unele dintre încăperile din Casa Albă – Centrul de Operaţiuni al preşedintelui, sau zona în care lucrează Secret Service, care seamănă cu un stup de albine şi care se află chiar sub Biroul Oval – dar Kirk trebuia să dezvăluie ceva mai mult din toate astea şi să invite pe spectatori în spatele zidurilor exterioare.  El ne-a oferit un spaţiu imens în care ne-am putut face treaba cât se poate de bine.’

 

 EFECTELE VIZUALE

Vechii colaboratori ai lui Emmerich – Co-producătorii şi coordonatorii de efecte vizuale Volker Engel şi Marc Weigert – au realizat efectele vizuale ale filmului Alertă de grad zero. Dacă anterior Engel şi Weigert fuseseră chemaţi să realizeze un atac al OZN-urilor asupra Casei Albe, sau un cutremur care distruge oraşul Los Angeles, sarcina lor actuală era de data aceasta mult mai imprecisă.  Întreg filmul are loc în interiorul sau în imediata apropiere a Casei Albe, iar aceasta este una din puţinele locaţii din lume unde este interzis orice foc de armă,’ explică Weigert.  Aşa încât cea mai mare provocare pentru noi era să construim această locaţie. Roland vroia realism. Trebuia să recreem, de data aceasta  pe calculator, planurile Casei Albe cu tot cu parcul înconjurător, strada adiacentă şi primul rând de blocuri din jur, realizând în detaliu replicile tuturor copacilor, gardului şi gheretei paznicilor.’

 

 

Adaugă un comentariu