Zăpadă de șase metri pe Transfăgărășan! Au loc acțiuni de deszăpezire

Iarna nu se vrea plecată de la munte. Miercuri, au avut loc acţiuni de deszăpezire pe Transfăgărăşan, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, unde sunt zone cu strat de zăpadă de până la şase metri, anunță Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov.

Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRPD) Braşov, în urmă cu câteva zile a început operaţiunea de deszăpezire a DN 7C (Transfăgărăşan), pe tronsonul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac. Drumarii au început acţiunile de deszăpezire a Transfăgărăşanului, pe porţiunea dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, unde sunt zone în care stratul de zăpadă are o grosime de până la şase metri.

Circulaţia pe Transfăgărăşan între Bâlea Cascadă şi Piscul Negru ar urma să fie deschisă la 1 iulie. Deocamdată se lucrează la eliberarea unui sens de circulaţie pentru a permite mai uşor accesul utilajelor în zonele unde stratul de zăpadă depăşeşte chiar şi 5-6 metri’, au transmis reprezentanții DRPD Brașov.

În prezent, în zonă se lucrează cu trei utilaje pentru îndepărtarea zăpezii, dar în paralel se fac lucrări şi pe secţiunea dintre Cârţişoara şi Bâlea Cascadă. Menţionăm că în conformitate cu normativele în vigoare, circulaţia pe toată lungimea DN7C – Transfăgărăşan se deschide în data de 1 iulie. Până atunci, circulaţia pe tronsonul cuprins între Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu) şi Piscul Negru (judeţul Argeş) este strict interzisă şi extrem de periculoasă din cauza căderilor de pietre şi a avalanşelor’, mai precizează DRDP Braşov.

Adaugă un comentariu