BMW Z4 – Un roadster veritabil

BMW a lansat noul Z4, un roadster cu un design spectaculos ce inglobeaza tehnologiile de ultima ora oferite de BMW.

Noul Z4 respecta proportiile clasice ale unui roadster si beneficieaza de un acoperis rigid actionat hidraulic care se pliaza in numai 20 de secunde. Designul lui Z4 emana agresivitate, forta dar si eleganta si fluiditate. In realitate masina are un impact vizual foarte puternic asupra oricui o priveste. Este imposibil sa nu o observi in trafic sau intr-o parcare, oricat de aglomerata ar fi. Fata de vechiul Z4, spatiul interior este acum mai mare, spatiile de depozitare au crescut iar vizibilitatea a fost imbunatatita cu 40% datorita acoperisului rigid de ultima generatie. Portbagajul ofera un volum de 310 litri iar cu acoperisul pliat volumul scade la 180 de litri.

Z4 este o masina extrem de dinamica si placut de condus. Tractiunea spate, centrul de greutate jos si incarcarea pe axe aproape perfecta sunt caracteristici importante pentru Z4. Suspensia este putin mai confortabila decat la vechiul model si cu ajutorul Adaptive M Suspension (oferita optional) taria acesteia poate fi ajustata in trei moduri diferite. In standard este oferit Dynamic Drive Control care modifica progresia pedalei de acceleratie, timpul de raspuns al motorului, rapiditatea cu care schimba cutia de viteze (doar in cazul cutiei DKG), asistarea directiei si nivelul de interventie al sistemului de control al stabilitatii – DSC. Directia electrica este incisiva, tipic BMW si transmite excelent informatii despre comportamentul masinii. Cu acoperisul decapotat se poate rula fara ca vantul sa deranjeze chiar si in regim de autostrada. Un paravant este oferit standard pentru a facilita acest lucru.

Motorizarile de care dispune Z4 sunt 3 la numar si toate alimentate cu benzina: sDrive23i care beneficieaza de 204 CP proveniti dintr-un motor de 2,5 litri aspirat, sDrive30i cu un motor de 3 litri aspirat de 258 CP si sDrive35i echipat cu un motor de 3 litri bi-turbo ce produce 306 CP. Toate versiunile pot avea cutii manuale cu 6 trepte. Pentru primele doua sunt disponibile optional si cutii automate cu 6 trepte iar pentru sDrive35i se poate comanda noua cutie DKG cu dublu amreiaj si 7 trepte.

BMW Z4 este deja disponibil la vanzare si in Romania si este oferit incepand cu pretul de 29.800 euro (fara TVA) pentru versiunea sDrive23i.

Mai multe detalii si impresii despre noul roadster BMW Z4 puteti sa cititi in numarul 6/2009 al revistei Auto Bild.

Adaugă un comentariu

Articole similare