Chevrolet Cruze 1.8i 6A/T – Simplu dar eficient

Chevrolet Cruze este o aparitie placuta in clasa sa si puncteaza prin design, tinuta de drum si raportul dintre echiparile de serie si costul de achizitie. De aceasta data, am condus benzina de 1,8 litri impreuna cu cutia de viteze automata.

Dupa intalnirea cu motorizarea diesel a lui Cruze, iata ca a venit momentul sa testam si benzina. Mai concret, propulsorul de 1,8 litri, cuplat la o cutie de viteze automata cu sase rapoarte.

Asa cum mi-a lasat impresia si prima data, Chevrolet Cruze este un automobil care are cu siguranta de partea sa designul caroseriei, de impact din punct de vedere vizual. Partea frontala inalta inspira sportivitate, iar spatele elegant ascunde o capacitate a portbagajului de 450 litri.

La interior, Cruze impresioneaza soferul prin plansa de bord dinamica si datorita formei placute a volanului. In plus, finisarile sunt realizate corect, chiar daca in mare parte, vorbim despre plastic de culoare gri. Ambianta habitaclului este placuta, in special noaptea, prin intermediul luminilor de culoare bleu-verzui, linistitoare.

Vizavi de spatiul interior, trebuie mentionat ca pasagerii din fata au loc suficient pentru picioare, iar scaunele sunt comode la drum lung. In spate, accesul in si din masina este ceva mai greoi in zona capului dar, in schimb, Cruze puncteaza si aici cand vine vorba despre spatiu.

Din punct de vedere tehnic, modelul testat avea sub capota 141 CP obtinuti din 1,8 litri. Acest propulsor era cuplat la o cutie de viteze automata cu sase trepte si comanda secventiala. Motorul este silentios la ralanti, iar in mers, pana la 3.000 rpm.

Cutia de viteze joaca bine in circulatia urbana, cand schimba lin si tine turatia motorului jos. In oras, valorile de consum pot ajunge si la 14 litri la 100 kilometri. In schimb, in afara orasului, valoarea medie a consumului de carburant se situeaza undeva intre 9-10 litri/100 kilometri. Tot in afara orasului, cutia de viteze retrogradeaza mai greu si pierde timp pretios in depasiri.

Ca si tinuta de drum, Cruze reuseste sa fie un automobil confortabil, stabil, dar mai ales, placut de condus. Denivelarile din carosabil sunt filtrate in general bine, cu exceptia trecerilor scurte peste linii de tramvai sau tren, cand zgomotul si vibratiile se transmit in habitaclu. Din punctul de vedere al soferului, Cruze este un automobil placut de condus, cu o atitudine ferma si directie realista.

Cel mai ieftin Chevrolet Cruze cu motor 1.8i 141 CP (LS Plus) si cutie de viteze automata cu sase trepte costa 15.865 euro cu TVA si printre dotarile de serie include: jante aliaj 16 inci, proiectoare ceata, oglinzi electrice si incalzite, scaune fata reglabile pe 4 directii, volan imbracat in piele cu reglaj pe inaltime si in profunzime, servodirectie, computer bord, geamuri electrice fata (cu impuls) si spate, senzori parcare, radio CD MP3 cu 4 difuzoare si comenzi pe volan si mufa intrare auxiliara, AC manual, ABS + EBD, ESC + TCS, centuri fata pretensionate si 6 airbaguri.

Optional, se poate achizitiona vopsea metalizata (330 euro cu TVA), navigatie cu ecran de 7 inci (895 euro cu TVA) si trapa electrica (600 euro cu TVA).

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare