Chevrolet Cruze – Sedanul familiei tinere

Chevrolet inlocuieste Lacetti cu un model cu totul nou †Cruze. Acest sedan compact ofera o varianta accesibila ca pret si un design indraznet.

Cruze este dezvoltat pe o platforma cu totul noua si inlocuieste modelul Lacetti in 4 usi. In gama Chevrolet acesta se va incadra intre modelele Aveo si Epica fiind diferit de atat prin dimensiuni cat si prin preturi. Designul exterior este unul foarte indraznet si aduce o imagine placuta in gama sedanurilor compacte. Pentru interior s-au facut progrese importante fata de alte modele Chevrolet. Multe elemente au fost preluate de la Opel Insignia, astfel ca ergonomia este buna iar materialele placute.

Gama de motorizari este formata din doua motoare pe benzina si unul diesel. Propulsoarele pe benzina sunt de 1,6 litri si 1,8 litri si produc 113 CP, respectiv 141 CP. Motorul diesel este cel mai puternic din gama, produce 150 CP si promite valori de consum foarte bune. Cutia manuala cu 5 trepte este standard iar optional, pentru motoarele pe benzina, se ofera o cutie automata cu 6 rapoarte. Cutia manuala este etajata prea lung si penalizeaza performantele dinamice ale masinii.

Suspensia este setata rigid, amortizeaza bine denivelarile si este silentioasa pe drumuri denivelate iar directia ofera o asistare corecta. In cazul lui Cruze echiparea de siguranta este completa chiar si in varianta de baza, unde sunt disponibile standard 6 airbaguri, ABS, ESC (sistem electronic de control al stabilitatii) si TCS (controlul tractiunii).

Pentru Europa, Chevrolet Cruze se va produce in fabrica din Rusia iar in Romania va porni, pentru varianta de baza, cu preturi de la 13.200 euro (cu TVA).

Mai multe detalii si impresii despre noul Chevrolet Cruze puteti sa cititi in numarul 6/2009 al revistei Auto Bild.
 

Adaugă un comentariu