Mercedes clasa E – Puterea inteligentei

Desi ar fi putut sa mizeze strict pe valorile traditiei pentru a face o noua generatie E-Class, specialistii de la Mercedes au ales sa exploreze o tema futurista: automobilul inteligent.

Sa pui mobila de lux intr-un automobil, asta s-a mai vazut. Noul Mercedes E-Class ne arata ceva mai mult. Mercedes si-a cladit imaginea intr-o masura covarsitoare pe ambianta rafinata si confortabila de calatorie. E-Class merge acum mai departe in aceasta directie, inlesnind utilizarea complexei tehnologii de bord dincolo de ceea ce s-ar putea crede la prima vedere.

Dupa ce iei loc in masina si chiar dupa ce pleci la drum, poti sa-ti alegi din numai cateva gesturi (care, toate, nu ar trebui sa dureze peste cinci secunde – cu conditia sa stii ce vrei) modul in care se va comporta masina in trafic, alegerea vizand confortul sau dinamismul. In plus, Mercedes E-Class va transforma pentru totdeauna modul in care priviti calatoriile nocturne.

Intelligent Light System si Adaptive Highbeam Assist (optional) pot sa adapteze lungimea fasciculului luminos in functie de viteza si, atunci cand un automobil vine din sens opus, comuta automat luminile de intalnire si moduleaza iluminarea zonei de drum de pe partea stanga.

Faptul ca nu mai ai de umblat la lumini in timpul mersului si eficienta cu care acestea sunt gestionate automat reduc mult stresul din timpul conducerii pe timp de noapte. La toate acestea, se adauga deja cunoscutul sistem Night Vision.

In privinta motorizarilor, noul E-Class vine cu o reducere medie a consumului de combustibil fata de fostele modele cu 23%. Versiunea E 200 CGI dispune de sistem ECO start/stop. Noile motorizari CDI cu patru cilindri (204 CP, in cazul modelului E 250 CDI) sunt caracterizate de un consum mediu de numai 5,3 l/100 km.

Performantele motorizarilor cu patru cilindri (atat la variantele diesel, cat si la cele cu benzina) corespund intru totul pretentiilor de prestigiu ale lui E-Class. Motorizarile cu sase cilindri asigura rezerve foarte generoase de putere si aduc in plus o tusa de rafinament. Pentru acestea este oferita cutia de viteze 7G-Tronic.

Versiunile E 500 (cu propulsoare V8) reprezinta remarcabile demonstratii de tehnologie a performantei si confrotului (nu este vorba despre sportivitate calificata, ci mai degraba despre posibilitatea de a calatori rapid intr-o ambianta amintind de avioanele business-jet).

Adaugă un comentariu