Ford C-Max: Un facelift foarte convingător

Românii nu iubesc monovolumele, dar poate că ele ar merita mai multă atenție. Am testat versiunea facelift a lui Ford C-Max și am descoperit de ce aceste automobile trebuie avute în vedere.

Despre faceliftul recent efectuat pentru Focus, Ford a vorbit aproape ca despre un nou model, deoarece schimbările au fost atât de importante încât au depășit spectrul unui facelift normal. De ce vorbim despre Focus? Pentru că faceliftul lui Ford C-Max, în versiunea de cinci locuri, cât și al lui Grand C-Max, disponibil cu șapte locuri, utilizează aceeași platformă și tehnologii ca și Focus.

În ceea ce privește partea practică, ambele versiuni beneficiază acum opți​onal de hayonul cu deschidere automată la trecerea piciorului pe sub spoiler, dar și de spații pentru depozitare noi sau mai generos dimensionate. În plus, izolația fonică este mai bună, iar vibrațiile au fost semnificativ reduse prin reproiectarea volantei și utilizarea a noi materiale fonoabsorbante. Odată cu acest facelift, Ford C-Max primește noul sistem multimedia SYNC2 cu ecran tactil de 8 inchi, care reduce semnificativ numărul de butoane de pe consola centrală, astfel încât ergonomia este net superioară.

Deși Ford C-Max este un model destinat familiilor cu nevoi ridicate de spațiu, Ford nu a uitat de latura dinamică. Astfel, amortizoarele au acum o setare diferită, direcția este mai precisă și mai directă, iar ținuta de drum este mai sigură. Practica ne-a arătat că Ford C-Max, în ambele versiuni de caroserie, se comportă exemplar din punct de vedere dinamic, genele de la Focus fiind evidente.

Din gama de motorizări apreciem noul motor EcoBoost de 1,5 litri, care impresionează prin caracterul său vivace. Acesta se turează rapid în orice regim de utilizare și funcționează rafinat. La fel de plăcut, dar mai economic, este dieselul 2.0 TDCI de 150 CP, potrivit mai ales pentru cei care călătoresc cu mașina plină. Valorile de cuplu generos, disponibile la turații joase, aduc multă ușurință în utilizare.

Verdict
Apreciem faptul că un monovolum se poate conduce dinamic și plăcut, dar și spațiul interior bine organizat și multiplele spații pentru depozitare. Totuși, pe cel de-al treilea rând de scaune de la Grand C-Max pot călători doar copiii.

Adaugă un comentariu