Mercedes-Benz B 200: Un hatchback la înălțime

Pasagerii din spate, indiferent de gabaritul fiecăruia. Despre ei este vorba la Mercedes Clasa B.

Mercedes-Benz Clasa S, BMW Seria 7 și Audi A8. Ce au aceste mașini în comun cu Mercedes Clasa B? Confortul pasagerilor din spate este primordial.

Evident, nu putem vorbi despre același nivel de dotări la nivelul banchetei din spate. Nici nu am avea cum, deoarece diferența de preț este semnificativă. Însă, în față, lucrurile stau altfel. Șoferul și pasagerul său se bucură de cea mai nouă versiune a sistemului MBUX, de comenzile vocale avansate „Hey Mercedes' și de un aspect general premium.

Majoritatea materialelor întâlnite la bord sunt de foarte bună calitate. Scaunele au o anume tentă sportivă, fiind îmbrăcate într-un material asemănător cu alcantara (Linie AMG).

În comparație directă cu Mercedes Clasa A, poziția la volan este înălțată cu 90 mm. Astfel, șoferul stă așezat mai drept, dar în continuare într-o poziție confortabilă, chiar și la drum lung.

Totuși, în cazul unui traseu mai lung ar trebui să-ți pregătești un playlist, deoarece insonorizarea este perfectibilă, sunetul de vânt pătrunzând în habitaclu la viteze de autostradă. Nu vă îngrijorați, chiar și sistemul audio standard compensează fără probleme pentru micile probleme cu vântul.

Versiunea B 200 are sub capotă binecunoscutul propulsor turbo de 1,33 litri dezvoltat în colaborare cu Renault. Resursele motorului sunt excelent puse în valoare de transmisia automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte, în timp ce suspensia este potrivită atât pentru deplasările urbane, cât și pentru escapadele la munte.

 

Prima impresie

Pachetul compact al Clasei B impresionează prin spațiul interior și prin tehnologia avansată. Propulsorul de 1,33 litri poate fi destul de zgomotos în turații mari.

 

Date tehnice

Motor L4, turbo – Cilindree 1332 cmc – Putere 163 CP – Cuplu maxim 250 Nm la 1620 rpm – Transmisie tracțiune față/cutie automată cu 7 tr. – L/l/h 4419/1796/1562 mm – Portbagaj 445-1.540 l – 0–100 km/h 8,2 s –  Viteză maximă 223 km/h – Masă proprie 1.410 kg –  Consum 5,4-5,6 l/100 km – Emisii 124-129 g/km – Preț de la 33.225 de euro

 

Verdict

Ride sharing, servicii de taximetrie, shuttle de aeroport? Clasa B le poate face pe toate foarte bine. Chiar și clienții VIP vor fi impresionați de spațiul disponibil la interior și de nivelul de confort. Sigur, nu e un MPV, dar nici nu se recomandă a fi unul.

Adaugă un comentariu