Mercedes-Benz V 250 BlueTEC Long – Concediu în propriul living

Odată cu lansarea noii Clasa V, Mercedes-Benz a revoluționat segmentul MPV-urilor și oferă mai mult lux, posibilități multiple de configurare și mai multă plăcere la conducere.

 

 Mercedes-Benz Clasa V a fost deja testată de Auto Bild în momentul în care a fost oficial prezentată, a trecut și prin testele comparative, iar acum o testăm în România în versiunea 250 BlueTEC Long Edition 1. Până acum am rămas impresionați de faptul că Mercedes-Benz a construit un MPV cu adevărat premium, foarte rafinat, extrem de spațios, elegant la interior și foarte plăcut de condus.

În versiunea testată, cu echiparea Edition 1, versiunea Long și motorul diesel biturbo de 2,2 litri, care dezvoltă 190 CP, Clasa V este precum o sufragerie pe roți, mobilată în cel mai exclusivist mod. Pasagerii au la dispoziție fotolii generos dimensionate, măsuțe rabatabile pentru lucru, foarte mult spațiu și un interior care se poate modula după necesități. Cele patru scaune din spate pot fi poziționate față în față, pot culisa pe șine pentru a optimiza spațiul sau pot fi scoase complet din mașină după preferință. Accesul este și el foarte facil, cele două portiere laterale culisante fiind acționate electric. În portbagaj există spații generoase pentru bagaje, separate pe înălțime, dar și cutii care se pliază pentru a nu ocupa spațiul atunci când nu sunt folosite. |n plus, accesul la portbagaj se poate face rapid, prin deschiderea lunetei, o premieră în segment. Sub capotă, dieselul de 2,2 litri și 190 CP este foarte vivace, astfel încât, în ciuda dimensiunilor exterioare impozante, Clasa V reușește să accelereze de la 0-100 km/h în doar 9,1 secunde. Reprizele sunt și ele rapide, în ciuda faptului că rapiditatea nu este principalul atu al cutiei de viteze automate 7G-Tronic Plus. Aceasta dispune de 7 trepte, este foarte fluentă și de aceea favorizează confortul. Trenul de rulare Agility Control este foarte bine setat, încât trece foarte elegant peste denivelări, dar nu permite un ruliu pronun­­­țat în viraje.

mercedes-benz clasa v interior

În echiparea Edition 1, Mercedes-Benz Clasa V este extrem de bine dotată, dar are și un preț pe măsură, 68.669 de euro cu TVA. Chiar și așa, este una dintre cele mai bune mașini construite vreodată pentru a merge cu familia în concediu.

 

Ce ne place și ce nu ne place

Mercedes-Benz reușește să impună viziunea sa asupra automobilului de lux chiar și în acest segment al MPV-urilor. Clasa V este perfectă pentru familii, dar, totuși, atunci când este echipată foarte bine are un preț destul de mare.

 

Fișă tehnică – Mercedes-Benz V 250 BlueTec Long Edition 1

Motor:  L4, cilindree 2143 cmc • Putere maximă 190 CP/4000 rpm • Cuplu maxim 440 Nm/1400-2800 rpm • Transmisie: spate  cutie automată cu 7 trepte • Dimensiuni: L/l/h 5140/1928/1880 mm • Ampatament 3200 mm • Portbagaj 1030-4630 litri • Performanțe: 0-100 km/h 9,1 sec • Vitez` maxim` 206 km/h • Consum mediu 6,0 l/100 km • Emisii CO2 157 g/km • Preț (euro cu TVA): 68.669

 

 

Adaugă un comentariu