Peugeot Expert: Pentru profesioniști

Ești în căutarea unor oferte pe piața vehiculelor comerciale? Uite de ce ar trebui să te uiți la Peugeot Expert.

Ai o afacere la început de drum sau ești managerul unei flote auto pentru o companie importantă de livrări? Nu contează, deoarece această mașină ar putea fi interesantă pentru ambele categorii de clienți. Aceștia vor fi încântați să afle că volumul de încărcare ajunge la 5,8 mc pentru versiunea testată.

Dimensiunea Standard (ampatament 3275 mm/lungime 4956 mm) cu pachetul opțional Moduwork oferă posibilitatea rabatării scaunelor pentru a permite introducerea unor obiecte mai lungi. De asemenea, versiunea Standard oferă posibilitatea de a căra trei europaleți și are o sarcină utilă de 975 kg.

Dacă nu vă ajunge spațiul din interior, ar trebui să luați în considerare faptul că vehiculul poate tracta o remorcă de maximum două tone. Nu-i rău pentru un diesel cu 95 CP și un cuplu de 210 Nm. Dar nu vă lăsați descurajați de cifre.

Trebuie să aflați că mașina se conduce într-un mod plăcut și, în cele mai multe cazuri, nu ar avea nevoie de mai multă putere. De asemenea, consumul a fost mai mult decât satisfăcător, situându-se în jurul a 7 l/100 km în regim urban.

Trenul de rulare devine mai confortabil atunci când mașina este încărcată, dar atunci când se rulează „la gol' permite efectuarea unor manevre demne de un sedan de clasă medie. Ruliul este păstrat în limite acceptabile, în timp ce direcția, deși foarte lentă, se achită cu succes de sarcinile urbane. Interiorul nu reprezintă un etalon la capitolul ergonomie, dar dă senzația că va rezista bine în timp.

 

Date tehnice

Motor L4, turbo, diesel – Cilindree 1560 cmc – Putere maximă 95 CP la 3750 rpm – Cuplu maxim 210 Nm la 1500 rpm – Transmisie tracțiune față/cutie manuală cu 5 trepte – L/l/h 4956/1920/1895 mm – Volum încărcare – 5,8 mc – Diametru de bracaj 12,4 m – Masă proprie 1.660 kg – Sarcină utilă 975 kg – Masă remorcabilă (cu/fără frânare) 2.000/750 kg – Consum mixt 5,5 l/100 km – Emisii CO2 128 g/km – Preț indisponibil

 

Verdict

Viața poate fi distractivă și la volanul unei dube. Chiar dacă nu mai apare în oferta curentă, propulsorul de 1,6 litri se achită cu succes de sarcinile urbane de livrare. Manevrabilitatea bună reprezintă un bonus admirabil.

Adaugă un comentariu