Porsche Macan GTS: Pentru pretențioși

Noul Porsche Macan GTS are un V6 suculent și o promisiune: plăcerea de a conduce fără oprire.

Avem de-a face cu o versiune specială sau este un model nou? Puține ornamente negre, mai mulți cai-putere și câteva echipamente extra – deci sună ca o versiune specială. Dar Macan GTS are ceva ce alți producători nu au. De fapt, Porsche a creat un SUV mult mai sportiv față de concurență. Pe scurt, este o adevărată mașină sport care pune accent pe plăcerea condusului.

Ceea ce este cu adevărat pozitiv într-un mod spectaculos – Macan GTS este un SUV plin de viață, care, în ciuda masei proprii de două tone, se mișcă neașteptat de bine pe asfalt. Garda la sol joasă, șasiul adaptiv, poziția de condus și scaunele bine profilate imprimă senzația conducerii unui supercar, dar neașteptat de confortabil.

GTS dispune de un propulsor V6 de 2,9 litri cu două turbine. Cele două galerii de evacuare sunt amplasate în interiorul V-ului (configurație hot V). Acest aspect scurtează traseul pe care îl au de parcurs gazele de evacuare.

În cele din urmă, un cuplu de 520 Nm poate fi experimentat între 1750 și 5000 rpm. Chiar și cu pedala apăsată pe sfert, orizontul începe să se apropie cu repeziciune. Transmisia cu dublu ambreiaj și șapte trepte poate fi blândă și discretă (utilizează chiar și sistemul de navigație) sau extrem de rapidă, în funcție de modul de condus selectat.

Vei fi însoțit în permanență de un peisaj sonor ușor fluierător. Este uimitor cât de sensibil poate fi condus un SUV. Direcția se raportează într-un mod neașteptat de clar și ajunge să pară ieșită din comun pentru această ligă de dimensiuni, dar motorul are anumite momente când pare că este pus ușor în dificultate de masa însemnată a lui Macan GTS.

 

Prima impresie

Dacă poți spune despre un SUV de 4,7 m lungime că se conduce asemenea unei mașini sport, e lucru mare. Dar motorul V6 cu 380 CP trage din greu pentru pentru a mișca dinamic masa de două tone.

 

Date tehnice

Motor V6, biturbo – Cilindree 2894 cmc – Putere maximă 380 CP între 5200 și 6700 rpm – Cuplu maxim 520 Nm între 1750 și 5000 rpm – Transmisie tracțiune integrală/cutie automată cu șapte trepte – L/l/h 4686/1926/1609 mm – Masă proprie 1.910 kg – Portbagaj 488-1.503 l – 0–100 km/h 4,7 s – Viteză maximă 261 km/h – Consum 9,6 l/100 km – Emisii CO2 218 g/km – Preț de la 80.354,75 euro cu TVA inclusă

 

Verdict

Preț ridicat, dar senzații pe măsură – acesta este rezultatul atunci când combini un SUV greu cu un motor magnific. Porsche Macan GTS are un comportament extrem de sigur și o agilitate ieșită din comun. Are potențialul de a fi un daily driver perfect.

Finanțare prin

Adaugă un comentariu