Suzuki Vitara: Mâneca plină de ași

Suzuki a făcut pasul decisiv către supraalimentare, iar gama de motorizări a fost completată armonios de Boosterjet. Am luat la plimbare Vitara facelift pentru a-i descoperi secretele. 

Boosterjet, motorizarea turbo pe benzină, este oferită atât ca unitate cu trei cilindri, de 1,0 litri, cât și ca L4 de 1,4 litri. Acestea înlocuiesc cu brio ofertele pe benzină aspirate, de 1,6 litri. Exemplarul pe care l-am avut la test este vârful gamei actuale, care oferă 140 de cai-putere, tracțiune integrală și transmisie manuală cu șase trepte – opțional, poți bifa și o automată cu șase trepte, care vine cu padele pe coloana de direcție. Unitatea termică este aceeași pe care o găsim și pe Swift Sport – doar că aici are cu 10 Nm mai puțin. 

Sigur, Vitara urmărește confortul și nu sportivitatea, iar cele 300 de kilograme în plus față de Swift Sport își fac simțite prezența în sprintul 0-100 km/h, completat în circa zece secunde. În ciuda ruliului pe viraje, comportamentul dinamic al lui Vitara este decent, iar experiența condusului este înfrumusețată de direcția cu pinion și cremalieră. 

test drive suzuki vitara

În cazul versiunii testate Luxus, Suzuki îți oferă tot ce are mai bun, de la materiale la tehnologii. Cu excepția plasticelor pe alocuri tari, calitatea percepută la interior este mulțumitoare, iar modul în care sunt dispuse butoanele este intuitiv – te vei împrieteni foarte repede cu ea. Spațiile de depozitare de la interior sunt multe și generoase (pentru un SUV compact), iar partea din spate a mașinii oferă soluții de modularitate prin bancheta rabatabilă 60:40. Vitara poate găzdui până la 5 pasageri adulți, lăudându-se cu spațiu suficient pentru cap și genunchi.

La fel ca în cazul oricărui model Suzuki, lista de dotări pentru Vitara – în special în echiparea Luxus – este generoasă: pe lângă climatizare automată și geamuri electrice primești asistenți de ultimă generație, precum pilotul automat adaptiv. Acestora li se adaugă farurile și stopurile cu LED, iluminarea interioară și sistemul de infotainment cu diagonală de 7 inci, conectivitate Bluetooth și navigație. 

Suzuki Vitara, prin atributele sale care formează un pachet calitate/preț/dotări foarte atractiv, pare să aibă toți așii în mânecă pentru a convinge un familist tânăr în privința unei achiziții smart

 

Date tehnice:

Motor L4, turbo, benzină – Cilindree 1373 cmc – Putere maximă 140 CP la 5500 rpm – Cuplu maxim 220 Nm la 1500-4000 rmp – Transmisie tracțiune integrală/cutie manuală cu 6 trepte – L/l/h 4175/1775/1610 mm – Masă proprie 1265 kg – Portbagaj 375-1120 l – 0-100 km/h 10,2 s – Viteză maximă 200 km/h – Consum 6,2 l/100 km – Emisii 172 g/km – Preț de la 24600 euro (TVA inclus)

Adaugă un comentariu