Test-drive: Ford Fiesta Red – Mic, dar voinic

 

Anul trecut am condus în Anglia noua Fiesta Red, un model ce creează o punte de legătură între modelele de bază și Fiesta ST. Acum, sportivul de buzunar ajunge în România.

 

Motorul EcoBoost cu trei cilindri de 1,0 litru a fost în centrul atenției în ultimii ani și a câștigat premiul Motorul anului’ de nu mai puțin de trei ori consecutiv. Ford are grijă ca reușita lor tehnologică să evolueze și să fie în continuare lider în segmentul motoarelor de cilindree mică. Cea mai nouă evoluție se găsește sub capota lui Fiesta Red și Fiesta Black. Cele două modele au înclinații puternice spre sportivitate și sunt destinate tinerilor care vor performanțe ridicate, un design pe măsură, dar au un buget sau o experiență la volan care nu le permite să se orienteze spre Fiesta ST.

fiesta red

Din punct de vedere al designului, cele două modele se diferențiază prin jocul de culori pe elementele principale între negru și roșu. În rest, ambele au parte de un tren de rulare mai rigid, de o cutie de viteze cu 5 trepte, etajată mai scurt și utilizează motorul 1.0 EcoBoost în versiunea de 140 CP, cea mai puternică din gamă pentru propulsorul cu trei cilindri. În acest moment, acesta este cel mai puternic motor de 1,0 litru din lume montat pe un automobil produs în serie. În practică, cifrele de pe hârtie sunt transpuse foarte clar. Vivacitatea este principala calitate a motorului. Acesta se turează foarte rapid și surprinde prin răspunsul excelent la turații joase, specific motorizărilor diesel, datorat inerției mici a componentelor interne și a unei turbine bine calibrate.

Din punct de vedere dinamic, Fiesta Red impresionează, fiind foarte agilă, cu o direcție precisă și cu foarte multă tracțiune la limită. Pentru cei care caută o mașină de clasă mică foarte rapidă, aceasta poate fi soluția, mai ales că valorile de consum sunt foarte bune, iar taxele și asigurările pentru motorul de 1,0 litru sunt mici.

Fiesta Red și Fiesta Black sunt disponibile doar în versiunea cu trei portiere.

 

Ce ne place și ce nu ne place

Fiesta Red este o esență puternică într-un pachet mic. Propulsorul EcoBoost ne arată până unde pot merge limitele sale și impresionează prin performanțe, fără să uite de latura economiei. Designul este incitant și se adresează în special tinerilor.

 

Adaugă un comentariu